Особливо його люблять помідори: Копійчаний засіб, який зробить розсаду здоровою і сильною

Виростити сильну, здорову розсаду на підвіконні, яка дасть багатий урожай при висадці в теплицю або відкритий ґрунт, завдання не з легких. Однак досвідчені городники знають секрети, як перетворити копійчаний засіб на супер добриво. Про це пишуть Belnovosti, передають Патріоти України.

Мова йде про те, що ми зазвичай відправляємо у відро для сміття - яєчну шкаралупу. Такий засіб не тільки допоможе отримати відмінний урожай, але і зробить овочі, зелень, ягоди (ті рослини, які найчастіше вирощують в сезон), безпечними. Адже це органічна і повністю безпечна підгодівля.

Як правильно готувати добриво з шкаралупи?

На один стаканчик з розсадою знадобиться 1 чайна ложка підгодівлі. Перемеліть шкаралупу якомога дрібніше, адже від цього буде залежати її засвоюваність. Дрібного помелу можна домогтися, наприклад, за допомогою звичайної кавомолки.

При висадці розсади на грядки з грудкою землі з стаканчика рослина продовжить отримувати корисні мікроелементи з "яєчного борошна". Причому, процес підгодівлі може тривати до кінця плодоношення.

Які рослини особливо люблять цю підгодівлю?

Городники кажуть, що особливий "відгук" вдається отримати від помідорів. Культура любить кальцій, якого дуже багато в шкаралупі, тому городники помічають підвищення врожайності при використанні даної підгодівлі.

Садити помідори на розсаду потрібно починати в останні дні лютого або на початку березня і до кінця квітня. Тому вже зараз слід збирати яєчну шкаралупу.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...