Виростити сильну, здорову розсаду на підвіконні, яка дасть багатий урожай при висадці в теплицю або відкритий ґрунт, завдання не з легких. Однак досвідчені городники знають секрети, як перетворити копійчаний засіб на супер добриво. Про це пишуть Belnovosti, передають Патріоти України.
Мова йде про те, що ми зазвичай відправляємо у відро для сміття - яєчну шкаралупу. Такий засіб не тільки допоможе отримати відмінний урожай, але і зробить овочі, зелень, ягоди (ті рослини, які найчастіше вирощують в сезон), безпечними. Адже це органічна і повністю безпечна підгодівля.
На один стаканчик з розсадою знадобиться 1 чайна ложка підгодівлі. Перемеліть шкаралупу якомога дрібніше, адже від цього буде залежати її засвоюваність. Дрібного помелу можна домогтися, наприклад, за допомогою звичайної кавомолки.
При висадці розсади на грядки з грудкою землі з стаканчика рослина продовжить отримувати корисні мікроелементи з "яєчного борошна". Причому, процес підгодівлі може тривати до кінця плодоношення.
Городники кажуть, що особливий "відгук" вдається отримати від помідорів. Культура любить кальцій, якого дуже багато в шкаралупі, тому городники помічають підвищення врожайності при використанні даної підгодівлі.
Садити помідори на розсаду потрібно починати в останні дні лютого або на початку березня і до кінця квітня. Тому вже зараз слід збирати яєчну шкаралупу.
Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...
Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...