Перелік вас здивує! Ось які молочні продукти найшкідливіші

Йогурти з різними добавками та барвниками

В такій кисломолочній продукції, порівняно з рештою, дуже багато вуглеводів. По факту йогурт з добавками – це просто десерт через велику кількість цукру та різних добавок.

Йогурти та сирки з різними добавками не є натуральною "молочкою", оскільки в їхньому складі міститься набагато більше вуглеводів, ніж у будь-якій іншій кисломолочній продукції. Через ненатуральні добавки і велику кількість цукру, що погіршує процес всмоктування кальцію, їх можна віднести, швидше, до солодощів або десертних страв.

Знежирені продукти

Не є корисними для організму та знежирені кисломолочні продукти, зазначила дієтолог. Справа в тому, що до складів подібних йогуртів для досягнення необхідної консистенції додають крохмаль, який за своїми поживними цінностями рівносильний вуглеводам. Проблема полягає й у тому, що знежирена "молочка" не насичує організм, а навпаки викликає апетит за рахунок підвищення рівня глюкози в крові людини.

Дуже жирна сметана

Сметана жирністю 25-30% теж шкодить травленню, оскільки є одним із найскладніших продуктів для перетравлення, роботи підшлункової залози та печінки. Але це не означає, що від сметани треба відмовитись зовсім. Щоб уникнути проблем із травленням та ризику розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, досить просто купувати кисломолочний продукт, жирність якого становить 10-15 %.

Не варто забувати і про те, що у всіх продуктів цієї групи недовгий термін придатності. Йогурти, сметана, сир, молоко, кефір зберігаються в холодильнику до п’яти діб, це їхня головна відмінність від шкідливої для здоров’я кишечника ненатуральної кисломолочної продукції. Справа в тому, що деякі виробники додають в "молочку" антибактеріальні препарати, що подовжують термін зберігання продуктів. Звичайно, це дозволяє продукції залишатися свіжою більше часу, проте речовини не є безпечними для мікрофлори кишечника.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...