Перевірте себе! ТОП-7 речей, які ніколи не роблять психічно сильні люди

Розумова сила - це здатність продуктивно регулювати свої емоції, а також думки та поведінку, особливо перед лицем труднощів. Це суперсила успіху та лідерства нашого часу, передають Патріоти України.

Спікер, бізнес-тренер та автор книг про бізнес Скотт Мауц десятиліттями вивчав і тренував розумово сильних лідерів. Він зробив висновок, що розумова сила полягає в тому, що ви повинні мати дисципліну говорити й робити, а також не говорити й робити. Коуч називає 7 речей, які за його дослідженнями, ніколи не роблять психологічно сильні люди, пише cnbc.

Не здаються після невдач

Психічно сильні люди розуміють, що нас визначає не те, що нас збиває з ніг, а те, як ми підіймаємося. Вони ставляться до помилок як до хибних кроків, а не як до "помилкових стрибків", тобто намагаються не перебільшувати негативний вплив невдач.

Замість цього сильні люди шукають можливості вчитися і розвиватися, коли натрапляють на труднощі, і залишаються зосередженими на найкращому шляху вперед.

Не потрапляють у "статичну пастку"

Статична пастка це:

  • Нездатність визнати наявність проблеми, тобто бути нерухомим щодо неї, ігнорувати ознаки проблеми та нічого не робити;
  • Виправдовуватися та звинувачувати інших, коли проблему врешті-решт визнають.
  • Продовжувати бути самовдоволеним або рухатися надто повільно, щоб розв'язати справжню проблему, залишатися статичним, навіть коли стає очевидним, що щось пішло не так.

Розв'язувати реальні проблеми – важка робота. Але розумово сильні люди не лякаються. Вони не заперечують існування проблем і не ховають голову в пісок, а швидко переходять у режим розв'язання проблем.

Уникають помилок у мотивах

Бути сильним ментально не означає ніколи не помилятися. Це означає визнавати свої помилки, вчитися і рости на них, і не повторювати їх.

Однак, сильні духом люди ніколи не роблять помилок у мотивах. Це означає, що вони не вчиняють недобросовісних дій, наприклад, не привласнюють чужу роботу.

Щоб уникнути цього, коли ви відчуваєте спонукання діяти з некорисного місця або виключно з власних інтересів, зробіть паузу і запитайте себе: "Чи є мої наміри чесними?" Якщо ні, змініть курс.

Ніколи не захоплюються повагою – вони її просто заробляють

Надмірна зосередженість на тому, чи отримуєте ви повагу, яку, на вашу думку, заслуговуєте, може привести вас на непродуктивний шлях. Ви можете витрачати надто багато часу, намагаючись виправити, наприклад, те, що вас образили.

Натомість сильні духом люди використовують схему "Давати – Протистояти – Віддавати", щоб зосередитися на діях, які в кінцевому підсумку принесуть їм повагу.

Періодично запитуйте себе:

  • Що я можу віддавати? Розумно зосередитися на тому, щоб віддавати більше, ніж ви отримуєте. Вільно діліться похвалою, визнанням і знаннями. Завжди докладайте додаткові 10% зусиль. Дайте слово і тримайте його. І не чекайте поваги, якщо ви не даєте її іншим.
  • Чому я маю протистояти? Наприклад, привласненню чужих заслуг, пліткам, негативу та звинуваченням.
  • Що я повинен випромінювати? Спробуйте професіоналізм, підзвітність, майстерність, прозорість та автентичність.

Складіть свій власний список того, що ви хочете віддати, чому протистояти та що випромінювати, і повага з’явиться.

Не переоцінюють і не недооцінюють свої навички

Бути розумово сильним не означає, що ви вірите, що ви чудові в усьому, про що хоч трохи знаєте. Або, навпаки, ви придушуєте свою віру в себе в тих сферах, де ви справді досягаєте успіху.

Неточна самооцінка в будь-якому напрямку може спричинити реальні проблеми. Переоцінка ваших навичок може означати, що ви будете недостатньо підготовленим і надто впевненим у собі, тоді як недооцінка вашої здатності не дасть вам досягти успіху.

Не є непослідовними

Коли ваша поведінка та рішення коливаються без жодних на те причин, це створює невизначеність. Люди не знають, чого від вас очікувати, і можуть почати вважати вас непослідовними. Це може підірвати довіру у відносинах і створити "вивчену інерцію", коли люди взагалі уникають взаємодії з вами.

Психічно сильні люди не діють під впливом шкідливих імпульсів. Вони керують своїми емоціями так, щоб їхні почуття не втілювалися одразу в слова та дії. Вони чітко визначають свої пріоритети й те, чого вони очікують від інших, і мають високе співвідношення між словами та діями – тобто вони завжди (або майже завжди) виконують те, що обіцяли зробити.

Не намагаються завжди догодити всім

Постійне намагання догодити всім навколо може призвести до того, що ви будете виставляти фальшиві фасади, стримуватися і ховати справжнього себе. Все це може швидко призвести до вигорання. Натомість робіть так, як роблять психологічно сильні люди, і не намагайтеся бути всім для всіх у вашому світі. Почніть з себе. Переконайтеся, що ви встановили здорові межі, які дозволяють вам піклуватися про свої потреби. Ви знайдете кращий баланс, почуватиметеся впевненіше і зможете допомагати іншим у більш автентичний спосіб.

А ви це знали? Яка частина курки найшкідливіша і чому її не можна їсти

вівторок, 27 серпень 2024, 6:12

Не жирне, дієтичне м’ясо курки віддавна цінилось та було дуже популярним. Курятина й по ціні недорога, та й варіантів приготування страв з неї дуже багато, передають Патріоти України. Чому курятина стала дуже популярною. Крім переваги у дешевизні та шв...

А ви це знали? Для чого класти бананову шкірку у каструлю з м’ясом - кулінарний лайфхак

понеділок, 26 серпень 2024, 23:30

Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...