П'ять помилок під час прання вбивають ваш одяг - не робіть так ніколи!

Помилки прання здатні нанести вам подвійну шкоду. З одного боку вони призводять до більш швидкого зношення речей, з іншого - порушують правильну роботу пральної машини, що веде до її поломки, передають Патріоти України.

Експерти назвали типові помилки, яких чимало людей припускаються, доглядаючи свої речі. OBOZ.UA розповідає про них і радить, що змінити, щоби уникнути проблем.

Перевантаження пральної машини

Чимало з нас чекають, коли набереться достатньо брудних речей, щоби можна було як слід наповнити ними пральну машину і таким чином зекономити воду, електрику і пральний засіб. В цілому це правильний підхід. Але до певної межі. Якщо набити барабан занадто щільно, це не дозволить добре випрати, а, що навіть важливіше, виполоскати речі. До того ж в такому разі текстиль буде швидше зношуватись. Окрім того, надмірна вага речей в барабані порушує балансування машини і вона може вийти з ладу. Якщо хочете переконатись, що не перестарались із завантаженням пралки, покладіть у неї все, що хочете випрати, і всуньте у барабан поверх речей руку. Якщо ви можете вільно її провернути, все гаразд.

Прання не за вказівками виробника

Етикетки на одязі – це не просто чиясь вигадка. Вони справді містять рекомендації з догляду за річчю, які допоможуть продовжити строк її служби. Без них ви можете обрати неправильні налаштування прання, що призведе до усадки або пошкодження одягу. Тому обов’язково звіряйтесь з етикеткою, щоби виставити правильний температурний режим і обрати відповідні засоби для догляду.

Відсутність сортування

Збираючи речі до прання, важливо дотримуватись хоча би основних правил сортування. Не прати біле з кольоровим, делікатні тканини із важкими та грубими, за можливості не класти разом натуральні бавовну та льон із синтетикою. Також важливо перед пранням вивертати речі, щоби зовнішня частина зазнавала меншого тертя. І обов’язково перевіряти всі кишені на предмет залишених там дрібниць.

Використання кондиціонеру для всіх речей

Кондиціонери для текстилю були створені, щоби робити тканини м’якими та пухнастими і ароматизувати їх. Але спрацьовує цей трюк не завжди. Так у махрових рушниках кондиціонер може накопичуватись і робити їх жорсткими та порушувати гігроскопічність. Також не варто використовувати засіб для догляду за спортивним одягом та серветками з мікрофібри. В решті випадків експерти рекомендують використовувати менше рекомендованої дози засобу. Він все одно матиме ефект, але краще виполощеться з тканини.

Пропуск холодного полоскання

Промивання одягу в холодній воді на завершальній стадії прання дозволяє економити енергію. На чистоту одягу температура води на цьому етапі жодним чином не впливає.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.