Плита довго сяятиме чистотою: Що зробити, щоб жир не прилипав

Через тривале приготування їжі на плиті зазвичай утворюється нагар. Сліди соусів, жиру або шматочки їжі, що пригоріли, легко зникнуть, якщо скористатися простим домашнім засобом для миття, передають Патріоти України.

Цей метод миття плити особливо стане в пригоді тим, хто щодня багато готує. Для очищення поверхні від жиру та бруду рекомендують використовувати суміш коли та засобу для миття посуду.

Змішайте колу з рідиною для миття посуду у пропорції 1:2. За допомогою м’якої ганчірки розподіліть отриманий продукт поверхнею плити. Засіб швидко впорається з жиром та найстійкішими забрудненнями. За кілька хвилин ваша плита буде як нова.

Також плиту можна вимити такими натуральними засобами:

  • розчин оцту з водою;
  • суміш харчової соди із теплою водою;
  • лимонна кислота.

Щоб ефект після чищення зберігся надовго і бруд не так швидко прилипав до поверхні плити, відполіруйте її. Для цього підійде вазелін. Потрібно дати охолонути плиті, а потім натерти поверхню маззю. Через 15 хвилин надлишки засобу потрібно видалити серветкою. Завдяки цій хитрості жир не так сильно прилипатиме до поверхні плити.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...