Плита довго сяятиме чистотою: Що зробити, щоб жир не прилипав

Через тривале приготування їжі на плиті зазвичай утворюється нагар. Сліди соусів, жиру або шматочки їжі, що пригоріли, легко зникнуть, якщо скористатися простим домашнім засобом для миття, передають Патріоти України.

Цей метод миття плити особливо стане в пригоді тим, хто щодня багато готує. Для очищення поверхні від жиру та бруду рекомендують використовувати суміш коли та засобу для миття посуду.

Змішайте колу з рідиною для миття посуду у пропорції 1:2. За допомогою м’якої ганчірки розподіліть отриманий продукт поверхнею плити. Засіб швидко впорається з жиром та найстійкішими забрудненнями. За кілька хвилин ваша плита буде як нова.

Також плиту можна вимити такими натуральними засобами:

  • розчин оцту з водою;
  • суміш харчової соди із теплою водою;
  • лимонна кислота.

Щоб ефект після чищення зберігся надовго і бруд не так швидко прилипав до поверхні плити, відполіруйте її. Для цього підійде вазелін. Потрібно дати охолонути плиті, а потім натерти поверхню маззю. Через 15 хвилин надлишки засобу потрібно видалити серветкою. Завдяки цій хитрості жир не так сильно прилипатиме до поверхні плити.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...