Пшеничний або житній хліб? Який насправді корисніше - відповідь експертів

Всім хочеться смачно їсти, бути красивими та здоровими. Дієтологи видають різні версії про те, який хліб краще для організму. Одні твердять, що варто обрати житній хліб, інші віддають перевагу пшеничному. УНІАН розбирався, що шкідливіше білий - або чорний хліб і який продукт вживати оптимально, передають Патріоти України.

Який хліб найкорисніший для шлунка - однозначна відповідь

Фахівці з харчування дають безапеляційне затвердіння - тільки житній хліб. Одночасно вони пояснюють, чому чорний хліб краще, ніж білий - вся справа у високому рівні клітковини, вітамінів, амінокислот і мікроелементів.

Такий хліб налагоджує роботу травної системи та функціональність кишечника, а також допомагає очистити його. В результаті нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту зникне така проблема, як закреп. При цьому житній хліб має досить низьку калорійність через низький вміст вуглеводів та крохмалю, тому він не зашкодить в боротьбі із зайвою вагою.

Кому не можна їсти житній хліб - неочевидний нюанс

Попри те, що житній хліб в рази корисніше, ніж білий, але і його можна вживати не всім. Людям, у яких підвищена кислотність, а також виразка шлунка, такий продукт заборонений. Річ у тім, що в чорному хлібі високий вміст харчових волокон, що може загострити захворювання. Крім того, перевищення норми вживання може викликати печію та метеоризм.

Чи можна їсти житній хліб щодня - не робіть помилку

Навіть людині зі здоровою травною системою необхідно контролювати споживання такого продукту. Так, тим, хто не веде активний спосіб життя, буде досить 150 грам хліба, активним людям – 300 грам, а при важкій фізичній праці можна з'їсти навіть 500 грам. Таким чином, житній хліб можна їсти кожен день, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю, не варто переїдати.

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...