Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України.
Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати його в шафці.
За словами експертки, невідкриті банки з джемом, варенням і конфітюром потрібно тримати у прохолодному й сухому місці. Але після відкриття їх потрібно обов’язково зберігати в холодильнику, щоб уникнути зростання бактерій і плісняви.
Цукор у складі має природні консервувальні властивості, проте після контакту з повітрям продукт більше не захищений від мікробів.
Якщо залишити варення не в холоді, воно може зіпсуватися вже за тиждень. У холодильнику відкриту банку можна зберігати до шести місяців, проте лише за умови використання чистих ложок і ножів. Забруднені прибори прискорюють псування.
Фахівчиня радить звертати увагу на такі ознаки:
«Якщо маєте сумніви — краще викиньте», — підкреслює Гарсія-Бенсон.
Кандидат біологічних наук Олександр Коляда стверджує, що на довголіття впливають навіть найменші деталі, як-от поверх, на якому живе людина. Хоча точних причин цьому немає, вчений припускає, що це може бути пов'язано з фізичним навантаженням (ходіння п...
Коти мають репутацію незалежних тварин, тоді як люди, які люблять цих пухнастиків демонструють очевидні зміни у поведінці, коли знаходяться поруч зі своїми улюбленцями. Може здатись, що їхній мозок у цей момент працює якимось інакшим чином, ніж завжди....