Секрет досвідчених господинь! Як очистити обробну дошку натуральними засобами

Обробні дошки використовуються практично в кожній кухні і є важливим інструментом для приготування їжі. Однак через постійний контакт із різними продуктами, вони можуть стати джерелом бактерій і запахів, передають Патріоти України.

Використання натуральних засобів для їхнього очищення не тільки безпечне для здоров'я, а й ефективно видаляє забруднення, пише Delfi. Прості засоби, якими користуються наші бабусі:

1. Оцет.

Оцет — чудовий дезінфектор. Змішайте рівні частини оцту і води та розпиліть на дошку. Залиште на кілька хвилин, потім ретельно протріть і висушіть.

2. Лимон.

Лимон не тільки видаляє запахи, а й має антибактеріальні властивості. Просто натріть обробну дошку половинкою лимона, залиште на кілька хвилин, потім обполосніть і висушіть.

3. Сода.

Харчова сода чудово підходить для видалення наполегливих плям. Насипте соду на дошку, злегка намочіть і потріть, використовуючи щітку або губку. Потім ретельно промийте.

4. Сіль і лимон.

Сіль у поєднанні з лимоном ефективно очищає і дезодорує дошку. Посипте дошку сіллю і потріть половинкою лимона. Після очищення обполосніть дошку водою.

5. Перекис водню.

Перекис водню має відбілювальні та дезінфікуючі властивості. Нанесіть трохи перекису на дошку, залиште на кілька хвилин, а потім протріть вологою ганчіркою.

Ці засоби доступні, екологічні та безпечні для використання, що робить їх чудовим вибором для турботи про чистоту в будинку.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.