Секрет досвідчених господинь! Як очистити обробну дошку натуральними засобами

Обробні дошки використовуються практично в кожній кухні і є важливим інструментом для приготування їжі. Однак через постійний контакт із різними продуктами, вони можуть стати джерелом бактерій і запахів, передають Патріоти України.

Використання натуральних засобів для їхнього очищення не тільки безпечне для здоров'я, а й ефективно видаляє забруднення, пише Delfi. Прості засоби, якими користуються наші бабусі:

1. Оцет.

Оцет — чудовий дезінфектор. Змішайте рівні частини оцту і води та розпиліть на дошку. Залиште на кілька хвилин, потім ретельно протріть і висушіть.

2. Лимон.

Лимон не тільки видаляє запахи, а й має антибактеріальні властивості. Просто натріть обробну дошку половинкою лимона, залиште на кілька хвилин, потім обполосніть і висушіть.

3. Сода.

Харчова сода чудово підходить для видалення наполегливих плям. Насипте соду на дошку, злегка намочіть і потріть, використовуючи щітку або губку. Потім ретельно промийте.

4. Сіль і лимон.

Сіль у поєднанні з лимоном ефективно очищає і дезодорує дошку. Посипте дошку сіллю і потріть половинкою лимона. Після очищення обполосніть дошку водою.

5. Перекис водню.

Перекис водню має відбілювальні та дезінфікуючі властивості. Нанесіть трохи перекису на дошку, залиште на кілька хвилин, а потім протріть вологою ганчіркою.

Ці засоби доступні, екологічні та безпечні для використання, що робить їх чудовим вибором для турботи про чистоту в будинку.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...