Досвідчені виноградарі знають, що липень - найважливіший місяць для цієї культури. Саме зараз плоди активно розвиваються та ростуть. Тож, саме час дізнатися, що потрібно робити з виноградом у липні, передають Патріоти України.
Найчастіше садівники цікавляться, чи потрібно обрізати виноград у липні. Так, але цей процес має кілька важливих нюансів. У липні необхідно розпочати процес пасинкування пагонів, що ростуть у пазухах листя. Таким чином усі соки рослини будуть спрямовані на формування та зростанні ягід.
Озбройтеся секатором для обрізання винограду і розпочніть процес. Агрономи радять обрізати пагони над другим листком винограду. Рослина не буде додатково живити ріст цих нових пагонів, сконцентрувавшись на плодах.
Це не все, що потрібно зробити з виноградом у липні. Під час пасинкування ви можете виконати ще одну корисну справу. Обстежте уважно плоди, що формуються. Виноградарі рекомендують відразу обрізати грона, що зупинилися у розвитку. Рослина позбудеться зайвого вантажу.
Липень от-от закінчиться, тому далекоглядні садівники цікавляться, що у серпні робити з виноградом. Деякі сорти вже починають плодоносити, тому у серпні виноградарі збирають стиглі ягоди, а вже скоро їх можна буде зривати гронами. У цей період достатньо регулярно підливати рослину. Агрономи радять поступово впродовж тижня лити 15 л води. Втім, у період засухи полив має бути ряснішим.
Зверніть особливу увагу, чим підгодовувати виноград влітку, адже це перехідний період у розвитку рослини. Фахівці рекомендують після формування грон винограду мінімізувати азотні добрива для удобрювання рослин.
Тоді виникає питання, чим краще підгодовувати виноград. Краще зупинитися в липні та серпні на фосфорно-калійних добривах. Вони допомагатимуть плодам органічніше розвиватися та формуватися.
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...