Що робити з виноградом у липні - секретні лайфхаки для гігантського врожаю

Досвідчені виноградарі знають, що липень - найважливіший місяць для цієї культури. Саме зараз плоди активно розвиваються та ростуть. Тож, саме час дізнатися, що потрібно робити з виноградом у липні, передають Патріоти України.

Як доглядати за виноградом у літній період - основні поради

Найчастіше садівники цікавляться, чи потрібно обрізати виноград у липні. Так, але цей процес має кілька важливих нюансів. У липні необхідно розпочати процес пасинкування пагонів, що ростуть у пазухах листя. Таким чином усі соки рослини будуть спрямовані на формування та зростанні ягід.

Озбройтеся секатором для обрізання винограду і розпочніть процес. Агрономи радять обрізати пагони над другим листком винограду. Рослина не буде додатково живити ріст цих нових пагонів, сконцентрувавшись на плодах.

Це не все, що потрібно зробити з виноградом у липні. Під час пасинкування ви можете виконати ще одну корисну справу. Обстежте уважно плоди, що формуються. Виноградарі рекомендують відразу обрізати грона, що зупинилися у розвитку. Рослина позбудеться зайвого вантажу.

Липень от-от закінчиться, тому далекоглядні садівники цікавляться, що у серпні робити з виноградом. Деякі сорти вже починають плодоносити, тому у серпні виноградарі збирають стиглі ягоди, а вже скоро їх можна буде зривати гронами. У цей період достатньо регулярно підливати рослину. Агрономи радять поступово впродовж тижня лити 15 л води. Втім, у період засухи полив має бути ряснішим.

Чим підгодувати виноград у період дозрівання - кращі добрива

Зверніть особливу увагу, чим підгодовувати виноград влітку, адже це перехідний період у розвитку рослини. Фахівці рекомендують після формування грон винограду мінімізувати азотні добрива для удобрювання рослин.

Тоді виникає питання, чим краще підгодовувати виноград. Краще зупинитися в липні та серпні на фосфорно-калійних добривах. Вони допомагатимуть плодам органічніше розвиватися та формуватися.

Джерело: УНІАН

Зовсім неприпустимо! ТОП-5 "виховних" фраз, які ламають дитині психіку

неділя, 29 вересень 2024, 18:05

Психологи назвали неприпустимі фрази, які в жодному випадку не можна говорити дітям, передають Патріоти України. Розповідаємо, які фрази не можна говорити своїм діткам, щоб не спровокувати у них формування комплексів та фобій. Які слова краще використо...

Перевірте вашу гаджет на роботоздатність: Топ лайфхаків для ноутбука, які допоможуть використовувати закладені можливості на повну

неділя, 29 вересень 2024, 13:07

Ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Ми використовуємо їх для роботи, навчання, розваг та спілкування. Однак, незважаючи на їхню популярність, багато користувачів не знають, як максимально ефективно використовувати свої прист...