Що з'явилося раніше - курка чи яйце? Знайдено відповідь на загадку століття

Протягом багатьох років люди сперечаються про те, що з'явилося раніше - яйце чи курка. Нарешті, вчені знайшли відповідь на це древнє питання, передають Патріоти України.

Як з'явилася перша курка?

Перша курка з'явилася в результаті генетичної мутації, що сталася в зиготі, створеної двома псевдо-курками. Таким чином, дві прото-курки спарилися, з'єднавши свою ДНК, щоб утворити першу клітину першої справжньої курки.

Як з'явилося перше яйце?

Перше яйце з'явилося ще задовго до появи курей. Воно було яйцем якоїсь іншої тварини, попередника сучасних птахів. Вважається, що перші яйця з'явилися понад 300 мільйонів років тому, ще в період динозаврів.

Ці яйця відрізнялися від сучасних пташиних яєць. Наприклад, вони були більшими і мали товстішу оболонку. Однак, еволюція не стоїть на місці, і з плином часу яйця поступово змінювалися, щоб відповідати потребам тварин, які їх несли.

Таким чином, перше яйце з'явилося завдяки еволюційним процесам і пристосуванням тварин до середовища проживання.

Що з'явилося раніше - яйце чи курка?

Отже, відповідь на це безсмертне раніше питання: яйце. Учені говорять, що яйця були вже існуючою формою розмноження задовго до появи першої справжньої курки.

Еволюція амніотичних яєць, які мають додаткові мембрани, дозволила тваринам відкладати яйця на суші, а не тільки у воді. Перші амніотичні яйця з'явилися близько 340 мільйонів років тому, в той час, як перша курка з'явилася всього лише близько 58 тисяч років тому.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...