Усім хочеться, щоб білий одяг залишався таким якомога довше. Проте навіть після нетривалого носіння та кількох циклів прання матеріал може втратити свою білосніжність і пожовтіти, передають Патріоти України.
Тому не зайвим буде знати, чим відбілити білі речі в домашніх умовах. Правильний догляд за одягом допоможе суттєво продовжити термін його використання.
Для відбілювання речей можна скористатися хімічними відбілювачами з полиць магазинів. Вони будуть ефективні для виконання цього завдання, проте у них є низка мінусів: мають алергенну дію, можуть зіпсувати тканину у разі неправильного дозування тощо. Якщо ви все-таки хочете скористатися магазинними засобами, тоді варто надати перевагу кисневим відбілювачам – вони підходять усім видам тканин, працюють навіть за невисокої температури, добре вивітрюються і не викликають алергії.
Проте також є низка народних засобів, які можна додавати під час прання білих речей, щоб зберегти їхню білосніжність.
Потрібно взяти 5-6 столових ложок соди і розчинити їх у 5 літрах теплої води. У цьому розчині замочити речі на 2-3 години, потім прополоскати і далі випрати звичним способом.
Замочити речі у розчині лимонної кислоти на 2-3 години, а потім випрати звичним способом.
Потрібно змішати дві столові ложки перекису водню і одну столову ложку нашатирного спирту. Далі цю суміш розчинити у 5 літрах води. Розчин нагріти до 70 градусів, замочити у ньому одяг на 3 години, а далі випрати речі звичним способом. Звісно, при застосуванні такого способу потрібно стежити за тим, яку максимальну температуру витримує одяг, який ви збираєтеся відбілювати таким чином.
Розчинити 5 таблеток аспірину у 5 літрах води. Покласти одяг у розчин на 6-8 годин. Далі одяг потрібно випрати.
Розчинити у 5 літрах води дві столові ложки господарського мила, натерши його на тертці. Помістити одяг у розчин на 3 години. Потім дістати речі з розчину і випрати.
На 1 літр теплої води потрібно взяти 2 столові ложки солі. Залишити одяг у такому розчині на 20 хвилин і потім випрати.
9 жовтня за новим церковним календарем (22 жовтня за старим) - день пам'яті апостола Якова Алфеєва. За старим календарним стилем - день пам'яті святого Іоана Богослова. Про апостола відомо небагато. Яків жив у I столітті, був братом апостола і євангелі...
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...