Смакота! ТОП-5 секретів приготування картоплі в духовці з рум’яною корочкою

Якщо овочі при запіканні виходять занадто сухими або пригоряють, це говорить про те, що господиня допускає помилки під час приготування. Але досвідчені кулінари знають кілька хитрощів, які врятують під час приготування страви, передають Патріоти України.

Хитрість перша

Потрібно враховувати, що коренеплід любить запікатися великими скибочками.

Тонкі часточки швидко пригорять або будуть дуже сухими.

Хитрість друга

Картопля – це овоч, який при приготуванні любить масло. Тому вважається великою помилкою не змащувати його маслом при запіканні або не маринувати.

Хитрість третя

Картопля, коли її кладуть на деко, має бути не тільки чистою, а й сухою. Волога відштовхуватиме масло, а в результаті часточки почнуть пригоряти.

Хитрість четверта

Овочі треба бланшувати. Дольки картоплі опускають у холодну воду, проварюють 3-5 хвилин. Як тільки вони охолонуть, потрібно за допомогою серветок прибрати зайву рідину. Після цього можна переходити до запікання.

Завдяки цьому картопля не буде втрачати форму, вийде ніжною і хрумкою, а також краще вбере в себе масло.

Хитрість п’ята

Папір або форму для запікання теж треба змастити олією перед тим, як помістити в духовку.

Якщо є страх пересушити страву, можна поставити в духовку ємність з водою.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 хитрощі, які дозволять покращити смак гречаної каші

неділя, 22 грудень 2024, 23:10

Гречана каша сама по собі є дуже смачним гарніром, проте завжди можна покращити смак страви. Для цього спробуйте просто додати до рецепту деякі незвичні інгредієнти, передають Патріоти України. За допомогою яких продуктів можна покращити смак гречаної ...

А ви це знали? Чому черв'яки вилазять на дорогу під час дощу

неділя, 22 грудень 2024, 19:07

У дощовий день на тротуарах і дорогах можна побачити багато дощових черв’яків. Але що змушує черв’яків виповзати з безпечного ґрунту під час дощу? Є версія, що хробаки випливають на поверхню, щоб не потонути у своїх норах. Але це не так. Останнє дослід...