
Якщо овочі при запіканні виходять занадто сухими або пригоряють, це говорить про те, що господиня допускає помилки під час приготування. Але досвідчені кулінари знають кілька хитрощів, які врятують під час приготування страви, передають Патріоти України.
Потрібно враховувати, що коренеплід любить запікатися великими скибочками.
Тонкі часточки швидко пригорять або будуть дуже сухими.
Картопля – це овоч, який при приготуванні любить масло. Тому вважається великою помилкою не змащувати його маслом при запіканні або не маринувати.
Картопля, коли її кладуть на деко, має бути не тільки чистою, а й сухою. Волога відштовхуватиме масло, а в результаті часточки почнуть пригоряти.
Овочі треба бланшувати. Дольки картоплі опускають у холодну воду, проварюють 3-5 хвилин. Як тільки вони охолонуть, потрібно за допомогою серветок прибрати зайву рідину. Після цього можна переходити до запікання.
Завдяки цьому картопля не буде втрачати форму, вийде ніжною і хрумкою, а також краще вбере в себе масло.
Папір або форму для запікання теж треба змастити олією перед тим, як помістити в духовку.
Якщо є страх пересушити страву, можна поставити в духовку ємність з водою.
Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...
Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...