Якщо овочі при запіканні виходять занадто сухими або пригоряють, це говорить про те, що господиня допускає помилки під час приготування. Але досвідчені кулінари знають кілька хитрощів, які врятують під час приготування страви, передають Патріоти України.
Потрібно враховувати, що коренеплід любить запікатися великими скибочками.
Тонкі часточки швидко пригорять або будуть дуже сухими.
Картопля – це овоч, який при приготуванні любить масло. Тому вважається великою помилкою не змащувати його маслом при запіканні або не маринувати.
Картопля, коли її кладуть на деко, має бути не тільки чистою, а й сухою. Волога відштовхуватиме масло, а в результаті часточки почнуть пригоряти.
Овочі треба бланшувати. Дольки картоплі опускають у холодну воду, проварюють 3-5 хвилин. Як тільки вони охолонуть, потрібно за допомогою серветок прибрати зайву рідину. Після цього можна переходити до запікання.
Завдяки цьому картопля не буде втрачати форму, вийде ніжною і хрумкою, а також краще вбере в себе масло.
Папір або форму для запікання теж треба змастити олією перед тим, як помістити в духовку.
Якщо є страх пересушити страву, можна поставити в духовку ємність з водою.
Мікрохвильова піч – дуже популярний кухонний гаджет, завдяки якому ви за 1 хвилину отримаєте смачну, гарячу страву. Але, саме мікрохвильова піч дуже швидко стає брудною, з залишками їжі і жиру на стінках, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz д...
Чистий четвер, або Великий четвер, Страсний четвер у 2025 році випадає на 17 квітня, нагадують Патріоти України . Цього дня обов'язково слід прибрати вдома, позбутися мотлоху і не забути прийняти ванну. У Чистий четвер також прийнято пекти паски, фарбу...