Яблука - досить доступний, смачний і дуже корисний продукт, який може бути як частиною здорової тарілки так і приємними ласощами, передають Патріоти України.
Засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова розповіла, як вибирати яблука і чим саме вони такі корисні.
"Вибираючи яблука, покладайтеся на свій смак, якщо хочете солодше або з кислинкою. Кислі яблука не обов'язково будуть кориснішими за солодкі або навпаки", - пише лікарка.
Переважна більшість корисних речовин міститься у шкірці яблук. І ще там половина клітковини та більшість поліфенолів.
Деякі з них, а саме флавоноїд епікатехін, можуть знижувати артеріальний тиск.
Яблука містять велику концентрацію флавоноїдів, а також безліч інших фітохімічних речовин. Їх концентрація може залежати від сорту яблука, збирання врожаю, зберігання та обробки яблук
У м'якоті яблука є катехін, проціанідин, епікатехін та флоридин, але ці сполуки виявляються у самому яблуку у набагато нижчих концентраціях, ніж у шкірці.
Кон'югати кверцетину містяться виключно у шкірці яблук. Хлорогенової кислоти зазвичай більше в м'якоті, ніж у шкірці.
Дослідження показали, що яблука зі шкіркою мають більшу антиоксидантну активність і краще пригнічували проліферацію ракових клітин порівняно з яблуками без шкірки.
А ось один із варіантів як можна смачно запекти яблука.
Вам знадобиться
Приготування
Видаліть серцевину яблука. Змішайте решту інгредієнтів - це буде начинка. Нафаршуйте їй яблуко і запікайте до готовності.
В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...
Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...