Спеції замість добрив: Чим підгодувати розсаду, не виходячи із кухні

Після того, як у вазонах, ящиках і стаканчиках з’являються перші сходи майбутньої овочевої розсади, дачники полегшено зітхають і починають замислюватися про підживлення, передають Патріоти України.

Добре, якщо є запас добрив у домашній коморі. А якщо все закінчилося і тягнути з підгодівлею не можна, можна взяти спеції.

Подробиці

Дачники кажуть, що подібними властивостями вирізняється куркума. Ось як її можна використати на імпровізованому городі. Наприклад, мелену куркуму можна внести у ґрунт просто у сухому вигляді, але це робити краще до проведення посівної. Коли з’явилися сходи, краще готувати розчин.

Рецепт 1

На 1 літр теплої води, що відстоялася, візьміть 2 чайні ложки меленої куркуми, перемішайте і додайте 10 мл молока. Розчин рекомендований для розсади томатів та огірків. Вносити його можна протягом двох тижнів.

Рецепт 2

За допомогою куркуми можна оздоровити ґрунт, особливо якщо виникла загроза перезволоження ґрунту, коли зайва волога може завдати лише шкоди. І тут куркуму вносять у сухому вигляді рівним шаром між сходами землі. Спеція допоможе уникнути появи комах-шкідників, а заразом послужить як добриво.

Доступні всім! Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск

четвер, 25 квітень 2024, 8:45

Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України. Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до...

Варто включити в раціон! Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

четвер, 25 квітень 2024, 8:24

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла УНІАН, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меншій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів, передають Патріоти України. Як зазначила експертка, кожного сезону є безліч овочів, ...