Апетитні деруни - широко відома й дуже смачна народна страва з картоплі. Їх їдять як основну страву, або використовують як гарнір. Чудово смакують хрусткі деруни зі сметаною, передають Патріоти України.
Для дерунів найкраще підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Аби урізноманітнити страву, їх ще готують із м'ясом, сиром, грибами.
Для соусу
Картоплю та цибулю очистити. При цьому очищену картоплю не варто опускати в холодну воду, адже з неї вийде частина крохмалю.
Якщо маса вийшла досить рідкою, потрібно злити трохи зайвої рідини, прикриваючи загальну масу ножем. Далі додати трохи борошна, щоб отримати потрібну консистенцію. Можна борошна і не додавати, однак, якщо картопля з низьким вмістом крохмалю, завдяки йому деруни не будуть розвалюватися.
Розігріти сковороду, налити трішки олії. Смажити деруни на середньому вогні. Готові деруни викласти на серветки або паперові рушники, щоб стекла зайва олія.
Деруни можна подавати зі сметаною, або ж зробити соус. Приготування соусу. Сир перетерти на сметану через дрібне сито. Добре перемішати, злегка посолити, додати розчавлений часник та зелень. Перемішати все до однорідної маси.
Куряче м'ясо дуже дрібно порізати. Картоплю помити, очистити й натерти на середній тертці. З’єднати у мисці порізане філе курки та натерту картоплю.
Ріпчасту цибулю також натерти на тертці або дуже дрібно порізати. Додати до картоплі та курятини.
Посолити і поперчити за смаком. Розбити куряче яйце, додати пару столових ложок майонезу. Перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися. Додати борошно й перемішати до отримання однорідної маси.
На сковороді розігріти олію. Столовою ложкою викладати суміш на сковорідку. Занадто товстими робити деруни не потрібно, щоб м'ясо встигло просмажитися. Накрити сковороду кришкою на деякий час, а потім зняти й дати дерунам підрум'янитися.
Обсмажені з обох боків деруни викласти на паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому жиру. Подавати зі сметаною, свіжою зеленню
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...