Ви будете здивовані: ТОП-10 продуктів, які ніколи не їдять у королівській родині

Життя королівської сім'ї сповнено жорстких регламентів: окрім дрес-кодів і офіційних протоколів Віндзори мають низку обмежень, пов'язаних із харчуванням. Деякі продукти знаходяться під суворою забороною, передають Патріоти України.

  • Сире м'ясо. Причина заборони дуже проста: члени королівської сім'ї побоюються можливого харчового отруєння та інших захворювань, пов'язаних з недостатнім рівнем прожарювання м'яса. Це стосується як тартарів і карпаччо, так і стейків із кров'ю. Відомо, що сама королева віддає перевагу добре просмаженим стейкам з яловичини або оленини.
  • Морепродукти. Устриці, мідії та інші морські гади теж не дозволяють вживати у зв'язку з високим ризиком отруєння: королівські візити розписані практично щохвилини, тому часу на боротьбу з наслідками отруєння члени родини просто не мають. Королева Англії ставиться до цього правила з усією відповідальністю, а от принц Вільям зізнавався, що любить суші, а його батько, принц Уельський, якось був помічений за поїданням устриць.
  • Часник. Тут жодних ризиків, пов'язаних з отруєнням, немає, справа лише в різкому запаху цього овоча. Жодні "побічні ефекти" не мають затьмарювати важливий прийом, звану вечерю або урочисту церемонію. Те ж саме, до речі, стосується і цибулі.
  • Фуа-гра. А цю страву заборонено через жорстке поводження з гусьми: виготовлення французького делікатесу вимагає особливої відгодівлі та утримання птахів. У зв'язку з цим у 2008 році принц Чарльз ввів заборону на фуа-гра в королівському будинку.
  • Паста. Продукти з високим вмістом вуглеводів – ще одне суворе табу на королівській кухні. Єлизавета II дотримується низковуглеводної дієти, тому саме в її меню ніколи немає пасти та інших макаронних виробів.
  • Піца. Особистий шеф-кухар королеви, який готував для Її Величності протягом 15 років, розповів, що піца, як і будь-який інший популярний фастфуд, не прийнятна для вживання королівськими особами. Тому в родині Віндзорів піца знаходиться під суворим табу.
  • Картопля. Як ми вже говорили, Її Величність дотримується низковуглеводної дієти, тому не шанує продукти з високим вмістом крохмалю і вуглеводів. Тож картоплю дуже рідко можна зустріти на столі у Віндзорів.
  • Рис. Як і у випадку з макаронами та картоплею, рис також не входить у королівський раціон через високий вміст вуглеводів.
  • Хлібні попки. У сім'ї Віндзорів ніхто не проти бутербродів, однак сендвічі їдять не квадратної форми, а округлої, оскільки скоринки на кутах завжди обрізаються. Це пов'язано з англійськими забобонами про те, що будь-хто, хто подає монархам їжу з гострими краями, намагається скинути їх з престолу.
  • Білі яйця. У королівському домі віддають перевагу коричневим яйцям, оскільки принц Чарльз і королева Єлизавета переконані, що вони смачніші за білі. Принц Уельський тримає свою курячу ферму в одному з королівських маєтків – саме звідти коричневі яйця поставляються до монаршого столу. Королівський кухар якось розповів, що яйця для монархів необхідно варити рівно 4 хвилини.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...