ТОП-7 продуктів, яких варто уникати в раціоні: Нейрохірург назвав причини

Харчування відіграє ключову роль у здоров'ї мозку, оскільки він буквально є командним центром нашого тіла. Саме тому важливо знати, які продукти підтримують мозкову функцію, а які можуть завдати шкоди, передають Патріоти України.

Бретт Осборн, доктор медичних наук та сертифікований нейрохірург наголошує, що лише збалансована дієта допоможе забезпечити оптимальне самопочуття та функціонування мозку. Які продукти варто уникати для покращення когнітивних функцій, він розповів в Eat This, Not That.

Їжа з цукром

Уникайте їжі та напоїв з високим вмістом цукру, таких як печиво, морозиво та тістечка, оскільки вони мають мало поживних речовин. Надмірне споживання цукру може викликати проблеми з рівнем цукру в крові та когнітивними функціями. А тому, щоб уникнути продуктів з високим вмістом кукурудзяного сиропу з фруктозою, читайте етикетки перед тим, як покласти їх до кошика.

Транс-жири та їжа, яка була смажена у фритюрі

Уникайте продуктів з високим вмістом трансжирів, таких як смажена їжа, оброблені закуски та певні маргарини, оскільки вони можуть спричиняти запалення та погіршувати когнітивні функції. Врахуйте, що саме запалення є ключовим чинником багатьох вікових захворювань, включаючи хворобу Альцгеймера.

Оброблені продукти

Будьте обережні з обробленими продуктами, такими як хлібобулочні вироби, закуски, соуси та продукти з високим рівнем обробки. Вони часто містять штучні добавки, консерванти та нездорові жири, які можуть негативно впливати на розумову здатність. Варто пам’ятати, що якщо їжа може довго зберігатися без псування, краще уникати її у раціоні.

Алкоголь у надмірній кількості

Після важкого тижня може здаватися, що якщо пропустити пару чарок міцного, з вами нічого не станеться. Проте, варто уникати надмірного вживання алкоголю, оскільки зловживання може призвести до порушення когнітивних функцій, проблем з координацією та навіть серйозних ускладнень. Важливо контролювати кількість алкоголю, щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я.

Їжа з високим вмістом натрію

Уникайте продуктів з високим вмістом натрію, таких як хліб, м’ясні нарізки, соєвий соус і консервовані супи, оскільки вони можуть підвищити кров’яний тиск. Це може негативно вплинути на серце та мозок, викликаючи серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема спровокувати інсульт.

Штучні підсолоджувачі

Якщо ви використовуєте штучні підсолоджувачі в каві, вам варто переглянути цю звичку. Дослідження показують, що вони можуть погіршувати когнітивні функції та метаболізм. Краще обирати стевію замість аспартаму, сукралози та сахарину.

Зловживання кофеїну

Надмірне споживання кофеїну може викликати тривогу, порушення сну та погіршення когнітивних функцій. Спробуйте обмежити вживання кофеїну та пам’ятайте, що поміркованість є ключем до збереження здоров’я.

А ви це знали? Яка частина курки найшкідливіша і чому її не можна їсти

вівторок, 27 серпень 2024, 6:12

Не жирне, дієтичне м’ясо курки віддавна цінилось та було дуже популярним. Курятина й по ціні недорога, та й варіантів приготування страв з неї дуже багато, передають Патріоти України. Чому курятина стала дуже популярною. Крім переваги у дешевизні та шв...

А ви це знали? Для чого класти бананову шкірку у каструлю з м’ясом - кулінарний лайфхак

понеділок, 26 серпень 2024, 23:30

Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...