Це може здивувати! У СРСР вигадали безглуздий спосіб покинути палити - успіху він так і не мав

СРСР був відомий своїми унікальними методами розв’язання суспільних проблем. Вони, як правило, відображали специфічну соціальну, політичну та економічну реальність радянського життя, передають Патріоти України.

Наприклад, з дефіцитом боролися за допомогою книг про саморобки, з алкоголізмом – плакатами, а для курців вигадали зовсім специфічний метод. Про його суть та ефективність розповідає OBOZ.UA.

Як і в багатьох інших країнах світу в СРСР паління було великою проблемою, яка негативно впливала на здоров’я населення. Однак попри це боротьба з ним була доволі пасивною і розпочалася лише після того, як звичку було офіційно віднесено до факторів ризику для здоров'я в 1986 році.

Способи боротьби з курінням в СРСР

В основному з курінням в СРСР боролися за допомогою агітаційних плакатів, календарів та іншої друкованої продукції. Наприклад, на упаковці з сірниками якийсь час писали: "Пляшка молока нейтралізує отруту трьох цигарок".

Також про негативні наслідки куріння цигарок розповідали в журналі "Здоров’я". А у виданні "Наука та життя" навіть публікували поради, які мали б допомогти людям відмовитися від шкідливої звички. Однак оскільки ця тема була доволі непопулярною в тогочасному суспільстві та її недостатньо добре вивчали, іноді можна було натрапити на дуже специфічні лайфхаки.

Сирні цигарки

Це, напевно, один із найдивніших методів боротьби з курінням. Його запропонував кандидат медичних наук Вікторів у 1982 році.

Курцям, які прагнуть відмовитися від шкідливої звички потрібно було взяти твердий сир будь-якого виду, нарізати його тонкими смужками, висушити та покласти в сигаретну пачку. А потім, коли у людини з’явиться бажання покурити, потрібно було взяти шматочок, покласти в рот та ялозити стільки ж часу, скільки пішло б на викурювання цигарки.

Вважалося, що таким чином людина проведе звичний ритуал та відчує в роті гіркоту, яка цілком замінить цигарки. Однак автор методу зазначав, що він спрацює лише якщо людина рішуче вирішила, що хоче відмовитися від шкідливої звички. Зараз сказати наскільки був дієвим цей спосіб важко, однак що точно відомо – великої популярності він не здобув.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...