Це варто знати! Для чого кухарі додають олію при маринуванні м’яса чи риби

Дуже часто, спостерігаючи за роботою професійних кулінарів, можна відзначити, що вони додають рослинну чи оливкову олію в процесі маринування м’яса чи риби. Ця дія має цілих три причини, передають Патріоти України.

Розчин спецій

Якщо ви маєте замаринувати велику кількість м’яса або риби, є ймовірність, що спеції нерівномірно розподіляться в продукті. Завдяки доданню олії цієї проблеми можна уникнути.

Профілактика обвітрювання

Коли йдеться про маринад, передбачається, що шашлик або стейк маринуватиметься деякий час, а це означає, що він неминуче піддається впливу повітря.

Олія створює на поверхні продукту захисну плівку, яка запобігає обвітрюванню.

Обжарювання

Якщо вам належить посмажити сьомгу чи свинину, яка якийсь час маринувалась з додаванням олії, ви можете не додавати жир на гриль чи сковороду.

Адже рослинна олія виключає сухий контакт продуктів із розпеченою поверхнею, тому ви можете бути впевнені, що страва не пригорить.

Обличчя чи фігури? Те, що бачите першим, говорить про вашу натуру

субота, 13 грудень 2025, 10:07

Оптичні ілюзії - це не лише цікаві картинки, які обманюють наш зір. Вони вже давно використовуються в психоаналізі, допомагаючи розкривати приховані риси характеру та бажання людини. Одним із таких методів є тест на особистість, де зображення містить п...

Варто знати! Які електроприлади не треба відключати після кожного використання

субота, 13 грудень 2025, 9:57

У багатьох порадах щодо енергозбереження часто можна почути рекомендацію: "Виймайте вилку з розетки після кожного використання". Це справді стосується дрібних нагрівальних або моторизованих приладів, які можуть становити небезпеку, якщо залишити їх під...