Це варто знати! Для чого кухарі додають олію при маринуванні м’яса чи риби

Дуже часто, спостерігаючи за роботою професійних кулінарів, можна відзначити, що вони додають рослинну чи оливкову олію в процесі маринування м’яса чи риби. Ця дія має цілих три причини, передають Патріоти України.

Розчин спецій

Якщо ви маєте замаринувати велику кількість м’яса або риби, є ймовірність, що спеції нерівномірно розподіляться в продукті. Завдяки доданню олії цієї проблеми можна уникнути.

Профілактика обвітрювання

Коли йдеться про маринад, передбачається, що шашлик або стейк маринуватиметься деякий час, а це означає, що він неминуче піддається впливу повітря.

Олія створює на поверхні продукту захисну плівку, яка запобігає обвітрюванню.

Обжарювання

Якщо вам належить посмажити сьомгу чи свинину, яка якийсь час маринувалась з додаванням олії, ви можете не додавати жир на гриль чи сковороду.

Адже рослинна олія виключає сухий контакт продуктів із розпеченою поверхнею, тому ви можете бути впевнені, що страва не пригорить.

Все просто! Як повернути блиск склянкам після посудомийки

п’ятниця, 7 листопад 2025, 18:42

Багато господинь стикаються з тим, що після миття скляний посуд має тьмяний вигляд, з білим нальотом або розводами. Навіть полірування не допомагає. Фахівці пояснюють, що причина часто криється не в засобах для миття, а в жорсткій воді, яка містить над...

Водіям на замітку! Як швидко прогріти авто без зайвого витрачання пального

п’ятниця, 7 листопад 2025, 16:51

З настанням холодів проблема швидкого прогрівання салону автомобіля стає однією з найактуальніших для водіїв. Традиційне довге очікування на холостих обертах неефективне: воно збільшує витрату пального, займає час і не забезпечує швидкого комфорту. Екс...