У чому полягає шведський секрет виховання щасливих і сильних дітей - йому вже 164 роки

Шведський секрет виховання щасливих і здорових дітей, якому вже 164 роки, обертається навколо скандинавського слова "friluftsliv", що перекладається як "життя під відкритим небом". Його концепція полягає в охопленні природи та займає велику частину шведської культури, передають Патріоти України.

Про концепцію шведського вихованняпише видання Тimesofindia. Там розповіли, на що саме опираються шведи у вихованні щасливих, сильних, розумних та цілеспрямованих дітей. Пропонуємо ознайомитися з ними більш детально.

Час на свіжому повітріДля того, аби дитина сповна отримала користь від часу, проведеного на свіжому повітрі, потрібно його планувати. Адже діти мають багато відволікаючих факторів у приміщенні, таких як телефони, телевізори та просто лежання на дивані. Саме тому батькам важливо включати в розпорядок дня і прогулянки надворі. Одним із простих способів зробити це – дозволити гратися, наприклад, десь у парку. У Швеції ранкові та вечірні прогулянки обовʼязкові ритуали.

"Золоте правило" friluftsliv полягає в тому, щоб використовувати те, що у вас є, і робити те, що ви можете, без зайвих зусиль", – пояснює Лінда Ейкесон Макгурк, автор книг "Життя під відкритим небом" і "Немає такого поняття, як погана погода".

Вона підкреслює, що варто почати із заохочення дітей цінувати природу навколо – птахів, квіти, яскраве листя, метеликів, білок і дерева. Погана погода може стати на заваді, проте це не привід залишатися вдома. Потрібно просто гарно одягатися та насолоджуватися прохолодним повітрям. Це ж стосується і дощу – шведи одягають своїх дітей у дощовики, беруть парасольки та відправляються насолодитися цим природнім явищем.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...