Українцям напередодні свят у магазинах і на ринках продають неякісні продукти і підробки: Як відрізнити

Українцям у період свят доволі часто трапляються фальсифікати та неякісні продукти. Однак за допомогою деяких способів можна самостійно відрізнити продукцію. Про способи розповість OBOZ.UA, передають Патріоти України.

1. Дивіться на упаковку. Якщо вона має орфографічні помилки або неправильно написані назви, це може бути ознакою фальсифікації.

2. Перевіряйте дату виготовлення та термін придатності. Якщо вони вже минули, то продукт може бути неякісним або небезпечним для споживання.

3. Оберігайтеся від занадто низької ціни. Якщо продукт коштує значно менше, ніж аналогічний товар в інших магазинах, це може бути ознакою того, що він фальсифікований або неякісний.

4. Перевіряйте зовнішній вигляд продукту. Якщо він має незвичайний запах, колір або текстуру, то це може бути ознакою того, що він неякісний або фальсифікований.

5. Купуйте продукти в надійних магазинах та на ринках, де відомі продавці з хорошою репутацією.

Які є способи розпізнавання фальсифікатів молочної продукції?

Споживачам в Україні потрібно звернути увагу на деякі ознаки:

  • пакування: оригінальна продукція завжди має якісне пакування із зазначенням усіх необхідних даних (назва продукту, склад, термін придатності, виробник, адреса виробництва тощо);
  • смак та аромат: фальсифікована продукція може мати неприємний смак та аромат, відмінний від оригіналу;
  • консистенція: якщо текстура продукту відрізняється від звичайної для оригінальної продукції, це може бути ознакою фальсифікації;
  • ціна: якщо ціна на продукт значно нижча, ніж на аналогічний оригінал, це може свідчити про те, що це фальсифікована продукція;
  • маркування: у фальсифікованій продукції можуть бути помилки в написанні назви виробника, адреси виробництва, складу тощо;
  • документи: оригінальна продукція завжди супроводжується необхідними документами (сертифікат якості, декларація відповідності тощо), які підтверджують її якість та безпеку.

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...