Є продукти, які можуть допомогти заснути. Але це не означає, що їх потрібно їсти постійно і у величезній кількості. Списком продуктів для хорошого сну поділилася відома тренер і експерт зі схуднення Марина Боржемська у своєму Instagram, передають Патріоти України.
Волоський горіх
Волоський горіх - багате джерело триптофану, амінокислоти, що сприяє виробленню необхідного для здорового сну рівня сератоніну і мелатоніну (ці гормони відповідають за наші біологічний годинник і почуття часу). Саме ці дві речовини допомагають нормалізації добових ритмів, швидкому засипанню і міцному сну.
Мигдаль
Мигдаль багатий магнієм. А згідно з дослідженнями, низький рівень цієї речовини заважає швидко заснути.
Латук
Один з найпопулярніших компонентів легких салатів, латук є незамінним помічником у боротьбі з безсонням. Вся справа в багатому вмісті лактукаріума - речовини, що за дією нагадує заспокійливе. Латук, до речі, можна не тільки їсти, але і заварювати: для приготування "салатного" чаю необхідно залити гарячою водою чотири великих листа і настоювати протягом 15 хвилин. А для того щоб напій вийшов більш приємним на смак, можна додати в нього трохи м'яти.
Креветки
Ще одне безцінне джерело триптофану - креветки, як би дивно це не звучало. Вагомий привід порадувати себе морськими делікатесами на ніч.
Тунець і лосось
Риба, а особливо тунець і лосось, вкрай багаті вітаміном В6, який бере найактивнішу участь у виробленні мелатоніну і серотоніну. До речі, серед інших продуктів, звідки можна отримати цей вітамін, - часник (виключно свіжий) і фісташки.
Ромашковий чай
Ромашковий чай - це перший засіб, який рекомендують при безсонні. І неспроста: одна чашка ароматного відвару піднімає рівень гліцину, що, в свою чергу м'яко заспокоює нерви і знімає м'язову напругу.
Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...
Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.