Регулярне вживання такої їжі призведе до погіршення когнітивних функцій вже через місяць, тому ці продукти варто виключити зі свого раціону, передають Патріоти України.
Вчені прогнозують, що випадків захворювання на деменцію та хворобу Альцгеймера у майбутньому ставатиме більше. На зростаючі показники впливає не стільки стиль життя сучасних людей, як харчування. Науковці провели ряд досліджень на тему погіршення пам’яті та виявили, що деякі продукти негативно впливають на когнітивну функцію. Більше того, така їжа входить до повсякденного раціону багатьох жителів нашої планети. Розповідаємо, які групи продуктів краще не вживати, бо вони впливають на втрату пам’яті та провокують появу деменції і хвороби Альцгеймера.
Лікарі та науковці рекомендують обов’язково включати до свого раціону їжу, яка містить поліненасичені жирні кислоти омега-3. Така їжа зможе протидіяти запальним ефектам оброблених продуктів. Це може бути жирна риба, горіхи, насіння, оливкова олія і велика кількість зелені. Такі продукти запобігатимуть утворенню білкових бляшок у мозку, які провокують нейродегеративні захворювання, покращуватиме пам’ять і когнітивні функції.
Науковці також закликають після 50 підтримувати фізичну та розумову активність, контролювати рівень холестерину в крові та артеріальний тиск. Людям за п’ятдесят не варто палити, вживати алкоголь у надмірних кількостях, бо це може призвести до погіршення роботи мозку, яка з віком і так сповільнюється.
Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...
Ось основні помилки водіїв, які можуть значно збільшити витрату бензину, передають Патріоти України. Щоб зменшити витрати пального, дотримуйтесь спокійного стилю водіння, перевіряйте тиск у шинах раз на тиждень і регулярно обслуговуйте авто згідно з ре...