Варто знати! Чому варто почати пити кефір, і яку користь він має

Кефір – корисний напій, які позитивно впливає на організм людини через свої оздоровчі властивості. Він містить поживні речовини, серед яких – калій, вітамін А, В12.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що кефір може знизити рівень цукру в крові, позитивно вплинути на здоровʼя кишківника та скелетну систему.

Користь кефіру:

Вплив на кишківник

Кефір містить понад 50 видів пробіотичних мікроорганізмів, які позитивно впливають на травну систему. Цей напій може зменшити запалення, збільшуючи вироблення корисних сполук (коротколанцюгові жирні кислоти), зміцнюючи слизову оболонку кишківника та підтримуючи ріст корисних бактерій.

Згідно з дослідженням, у людей, які пили кефір, покращився рівень зонуліну (білок, який використовується як маркер порушення бар'єрної функції кишківника) в крові. Зокрема, кефір може знизити його.

Контроль рівня цукру в крові

Вас може зацікавити:"Геть від Москви!" В’ячеслав Довженко – про маловідомі сторінки з життя Миколи Хвильового, якого зіграв у кіно, та відверто про особисте життя

Кефір може відігравати важливу роль у покращенні регуляції рівня цукру в крові. Продукти, які містять велику кількість пробіотиків, такі як кефір, можуть сприяти підтримці рівня цукру в крові. Зокрема, напій може пригнічувати вироблення запальних білків, які відіграють ключову роль у руйнуванні бета-клітин підшлункової залози, що виробляють інсулін.

Підтримка здоровʼя скелетної системи

Кефір містить поживні речовини, необхідні для міцності та стійкості кісток. Споживання кефіру може призвести до збільшення мінеральної щільності кісткової кістки стегна. Ба більше, дієти, які включають високий вміст ферментованих молочних продуктів, можуть зменшувати ризик перелому стегна.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...