Віддячить небаченим врожаєм: Чим підгодувати сливу після цвітіння

Після того, як слива відцвіла, її потрібно підгодувати. Багато садівників не роблять цього - й дуже даремно: слива любить підгодівлі та віддячить вам багатим урожаєм. Головне - правильно і вчасно підгодувати дерево. Розповідаємо, які добрива любить слива і як їх вносити, передають Патріоти України.

Відразу обмовимося: якщо у вас молодий саджанець, якому ще немає року, то підгодовувати не потрібно - слід дочекатися, поки у деревця повністю сформується коренева система.

Що люблять сливи

Щоб слива добре росла і розвивалася їй потрібні:

  • фосфор;
  • азот;
  • калій;
  • магній.

Для підгодівлі сливи чудово підходять курячий послід, кінський гній, компост, деревна зола, а також сечовина.

Чим підгодовувати навесні сливи

Підгодівля для сливи може бути кореневою і позакореневою.

Коренева підгодівля - це коли добрива вносять в грунт під дерево. Це можуть бути як сухі добрива, так і розчини. Сухі потрібно вносити тільки у вологий грунт.

Позакоренева підгодівля - це обприскування дерева водними розчинами з добрив. Завдяки цьому добре розвивається крона дерева.

Давайте детальніше розберемо, що потрібно робити навесні зі сливою після цвітіння.

  • Деревна зола

Дуже корисна зола для сливи - дерево можна підгодовувати як сухою золою, так і зольним розчином.

У сухому вигляді золу вносять в заздалегідь підготовлену канавку, глибиною 15 см. Для цього знадобиться близько 2 кг золи, яку потрібно засипати грунтом.

Для розчину 1 стакан золи розводять в 10 л окропу і дають настоятися 30-60 хвилин. Навколо дерева викопують борозенки і виливають розчин. Для одного дерева буде досить 1 л такої підгодівлі.

  • Сечовина

Сечовина підходить як для позакореневого, так і кореневого підживлення.

Для обприскувань готують розчин: 20 г сечовини розчиняють в 10 л води (1 відро).

Для кореневого підживлення після цвітіння на одну сотку грунту вносять 20 г сечовини і перекопують.

  • Гній

Найкраще використовувати гній, якому 3-4 роки. Його можна внести в чистому вигляді - замульчувати пристовбурні кола, а можна зробити комплексне добриво: 10 кг гною + 200 г золи + 60 г суперфосфату + 20 г сечовини + 20 г солей калію.

Все потрібно ретельно перемішати, додати в грунт і добре перекопати. Ця кількість добрива розрахована на 1 сотку землі.

Важливий момент: гній і компост обов'язково повинні добре перегнити, інакше замість азотного добрива дерево отримає аміак.

Пам'ятайте також, що слива любить вологу, тому в посушливу погоду, особливо, якщо дерево згорнуло листя в трубочку, його треба добре полити.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...