Вчені виявили недорогий та корисний протеїн, який зміцнить імунну систему та продовжить термін життя. Для цього лише потрібно придбати в магазині бобові продукти, передають Патріоти України.
Як передає Cnbc, згідно з нещодавно опублікованим дослідженням, якщо бобовими, цільнозерновими продуктами та овочами замінити червоне м'ясо та оброблені харчові продукти, можна збільшити тривалість життя людей віком від 20-30 до 10-ти років.
Коли йдеться про продукти для довголіття, багато людей не відразу згадують про бобові, недооцінюючи їх. Як частина веганської дієти, дієтологи радять їсти їх щодня, щоб підтримувати тіло та чинити опір інфекціям. Найпопулярнішими є квасоля, чорна квасоля, сочевиця, соєві боби, нут, едамамі та лімська квасоля.
Ось низка ключових переваг про які, можливо, не всі знають:
Дослідження також показують, що такі властивості перешкоджають розвитку хронічних захворювань. Західні інститути рекомендують бобові, як альтернативу тваринним білкам, зниження ризику розвитку ракових захворювань, серцево-судинних захворювань, і навіть діабету другого типу.
Існує безліч різноманітних смачних та поживних страв із бобових. Їх можна купити в супермаркетах чи магазинах здорового харчування, які вже розфасовані у сухому вигляді. Це може здатися складним, але більшість часу займає процес замочування, який не вимагає додаткової підготовки. Можна заготовити більше цього продукту заздалегідь і зберігати в герметичних контейнерах в холодильнику або заморозити.
Промийте та замочіть сушену квасолю не менше ніж на 5 годин. Злийте воду і варіть у киплячій воді не менше 10 хвилин. Не рекомендується готувати бобові в мультиварках, оскільки температура в них недостатньо висока для розпаду відносно токсичних речовин, які просто не перетравлюються в організмі.
Боби в консервованому вигляді вже готові до вживання, їх можна одразу додавати в суп, перець чилі, пасту, соус та інші страви.
Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...
Далеко не всі господині додають до смаженої картоплі спеції: на їх думку у страви повинен залишатися природний смак. Інші ж, навпаки, додають дуже багато приправ. Це теж не найкраще відбивається на фінальній якості смаженої картоплі, передають Патріоти...