Восени, коли стає холодно, до загрози перекриття дренажних отворів підкапотного простору та вентиляційних каналів, розташованих біля основи лобового скла автівки через листя, що опадає, додається ще й намерзання льоду на «лобовусі», передають Патріоти України.
Профільне видання avtosota.com наводить поради експертів компанії Halfords, які нагадали автовласникам головні правила безпроблемного очищення скла.
По-перше, це неприпустимість використання окропу — адже скло може пошкодитися через перепад температур. Такої помилки, як показали дослідження, припускаються 20 відсоткі водіїв. Ліпше використовувати спеціальні засоби або просто теплу воду в пакеті, щоб поступово розтопити лід.
По-друге, автоексперти рекомендують починати розмороження скла з холодного обдування з поступовим підвищенням температури. Занадто гаряче повітря, як і окріп, можуть призвести до утворення тріщин.
Читайте також: Краще не займайтесь дурницями: чому не можна піднімати «двірники» на автомобілі під час снігопаду
По-третє, не варто використовувати підручні засоби, такі як кредитні картки, для очищення скла. Аби не було подряпин на склі, варто використовувати спеціальні льодові скребки, плавно збираючи ними лід плавними рухами зверху вниз і з боку на бік.
Також фахівці радять накривати автівку спеціальним покривалом, якщо ви залишаєте її просто неба. Або паркувати машину лобовим склом на схід — промені сонця навіть в холодну пору року допоможуть розтопити кригу перед поїздкою.
Є й інші, «народні» засоби. Так, можна змішати оцет та воду (1:3) та розпилити на скло, лід на якому за кілька хвилин розтане. Оцет можна замінити спартом. Адже він, на відміну від оцту, не роз'їдатиме лакофарбове покриття машини.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...