Водіям на замітку! Як без шкоди очистити лобове скло від намерзлого льоду

Восени, коли стає холодно, до загрози перекриття дренажних отворів підкапотного простору та вентиляційних каналів, розташованих біля основи лобового скла автівки через листя, що опадає, додається ще й намерзання льоду на «лобовусі», передають Патріоти України.

Профільне видання avtosota.com наводить поради експертів компанії Halfords, які нагадали автовласникам головні правила безпроблемного очищення скла.

По-перше, це неприпустимість використання окропу — адже скло може пошкодитися через перепад температур. Такої помилки, як показали дослідження, припускаються 20 відсоткі водіїв. Ліпше використовувати спеціальні засоби або просто теплу воду в пакеті, щоб поступово розтопити лід.

По-друге, автоексперти рекомендують починати розмороження скла з холодного обдування з поступовим підвищенням температури. Занадто гаряче повітря, як і окріп, можуть призвести до утворення тріщин.

Читайте також: Краще не займайтесь дурницями: чому не можна піднімати «двірники» на автомобілі під час снігопаду

По-третє, не варто використовувати підручні засоби, такі як кредитні картки, для очищення скла. Аби не було подряпин на склі, варто використовувати спеціальні льодові скребки, плавно збираючи ними лід плавними рухами зверху вниз і з боку на бік.

Також фахівці радять накривати автівку спеціальним покривалом, якщо ви залишаєте її просто неба. Або паркувати машину лобовим склом на схід — промені сонця навіть в холодну пору року допоможуть розтопити кригу перед поїздкою.

Є й інші, «народні» засоби. Так, можна змішати оцет та воду (1:3) та розпилити на скло, лід на якому за кілька хвилин розтане. Оцет можна замінити спартом. Адже він, на відміну від оцту, не роз'їдатиме лакофарбове покриття машини.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...