Впорається навіть дитина: Як за лічені секунди заточити ніж кухонною фольгою

Використання алюмінієвої фольги для заточування ножів — простий і доступний спосіб повернути лезу його первісну гостроту. Це може бути особливо корисно, коли під рукою немає спеціалізованих інструментів.

У кожному домі час від часу виникає проблема тупих кухонних ножів. Професійні точильні пристосування іноді недоступні або складні у використанні. Звичайна алюмінієва фольга може стати ефективним і простим засобом для відновлення гостроти вашого ножа, повідомляє Delfi.

Як можна використовувати фольгу для заточування ножів:

Крок 1. Підготовка матеріалів.

Для цього методу вам знадобиться:

рулон алюмінієвої фольги;

тупий ніж;

гладка тверда поверхня.

Крок 2. Створення точильного інструменту.

Відріжте шматок фольги довжиною приблизно 30-40 см. Скачайте його в щільний циліндр або складіть кілька разів, щоб отримати товсту смугу.

Крок 3. Процес заточування.

Розташуйте фольгу на твердій поверхні та кілька разів проведіть лезом ножа по фользі, ніби ви ріжете її. Рухайтеся від основи до кінчика леза, утримуючи ніж під кутом приблизно 20 градусів. Повторіть цю операцію 10-15 разів з кожного боку леза.

Крок 4. Перевірка гостроти.

Після заточування перевірте гостроту ножа, акуратно провівши ним по паперу або помідору. Якщо лезо легко справляється із завданням, значить, процес заточування був успішним.

Чому це працює?

Алюмінієва фольга містить мікроскопічні частинки металу, які можуть допомогти вирівняти дрібні щербини на лезі ножа. Цей метод не замінює повноцінне професійне заточування, але може бути ефективним тимчасовим рішенням.

Пам'ятайте, що цей метод підходить тільки для легкої і швидкої корекції гостроти і не замінить професійного заточування при серйозному затупленні леза.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...