Ви готуєте курку неправильно! Шефи розкрили головний секрет

Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України.

Секрет у засолюванні

Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змінює структуру білка, завдяки чому м’ясо поглинає і утримує більше вологи під час приготування.

  • Вологий розсіл:
    • 4 склянки води
    • ¼ склянки солі
    • 2 столові ложки цукру
    • 10 горошин чорного перцю
    • 3 зубчики часнику
    • Цедра половини лимона
    Доведіть суміш до кипіння, остудіть і занурте курячі грудки на ніч. Перед приготуванням дайте м’ясу висохнути на повітрі.
  • Сухе засолювання:
    Просто натріть курку по 1 чайній ложці солі з кожного боку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.

Поради шефів

  • Деметріус Браун: «Засолка обов’язкова – вона додає вологу та смак».
  • Шон Томпсон: «Засолювання не тільки робить курку соковитою, а й прощає невелике пересмаження».
  • Браян Карсон: віддає перевагу сухому засолюванню – швидко та ефективно.

Цей простий крок гарантує, що куряча грудка буде ніжною, соковитою і неймовірно смачною, навіть якщо часу на маринад немає.

Змішайте два інгредієнти - і шви між плиткою будуть ідеальні, а цвіль зникне за 20 хвилин!

неділя, 7 грудень 2025, 8:15

Світла затирка дуже швидко темніє та вбирає бруд, особливо у ванній і на кухні, де вологість вища, а на поверхнях накопичуються мікрочастинки жиру. Це робить приміщення менш охайним, навіть якщо все інше блищить після прибирання. Розповідаємо, як повер...

Варто знати! Що не можна ставити на новорічний стіл 2026, щоб не розлютити коня

неділя, 7 грудень 2025, 7:44

Підготовка новорічного меню завжди викликає багато питань, особливо коли хочеться зробити святковий стіл доречним і гармонійним. У 2026 році, який пройде під знаком вогняного коня, частина традиційних страв може виявитися недоречною, передають Патріоти...