
Смачний шашлик - важлива частина погожих весняних та літніх днів. Начебто нічого складного в його приготуванні немає, проте навіть найменший нюанс може вплинути на смак м’яса або зіпсувати його, передають Патріоти України.
Посуд, в якому маринується майбутня страва, також впливає на її смак. Разом із "Мета" розповідаємо, який матеріал не можна використовувати з цією метою.
Для маринування м’яса на шашлик не можна використовувати мідний або алюмінієвий посуд. Річ у тому, що ці метали можуть його зіпсувати — алюміній легко вступає в реакцію з кислими речовинами, серед яких оцет, лимонний та томатний соки. Через алюмінієвий посуд м’ясо може стати гірким або придбати присмак металу.
Також для маринування м’яса не підійдуть чавун та кераміка – вони не мають достатньої кислотності. Чавун дуже важкий і незручний, а кераміка легка, тому такий посуд легко розбити. Крім того, цей матеріал важко відмити, адже він легко поглинає маринад.
Для цієї мети найкраще брати скляний або пластиковий посуд. Вони не реагують з інгредієнтами маринадів і досить кислотні. Крім того, їх легко відчистити та використовувати кілька разів.
Якщо ви все одно вибираєте метал, беріть нержавіючу сталь: вона не буде реагувати з кислотами та сіллю. Також можна використовувати дерев’яні миски, які не вбирають смаку та запаху.
Для багатьох людей перевірка смартфона стала автоматичною звичкою, майже як дихання. Люди тягнуться до телефона десятки разів на день, часто навіть не усвідомлюючи цього, передають Патріоти України. Але дослідження показують: саме частота таких "переві...
Жирні відкладення на кухонних шафах з'являються швидше, ніж ви думаєте. Пара, що піднімається від каструль, бризки олії та частинки жиру, що переносяться повітрям, осідають на фасадах шаф, роблячи їх липкими, тьмяними та важкими для очищення, передають...