Смачний шашлик - важлива частина погожих весняних та літніх днів. Начебто нічого складного в його приготуванні немає, проте навіть найменший нюанс може вплинути на смак м’яса або зіпсувати його, передають Патріоти України.
Посуд, в якому маринується майбутня страва, також впливає на її смак. Разом із "Мета" розповідаємо, який матеріал не можна використовувати з цією метою.
Для маринування м’яса на шашлик не можна використовувати мідний або алюмінієвий посуд. Річ у тому, що ці метали можуть його зіпсувати — алюміній легко вступає в реакцію з кислими речовинами, серед яких оцет, лимонний та томатний соки. Через алюмінієвий посуд м’ясо може стати гірким або придбати присмак металу.
Також для маринування м’яса не підійдуть чавун та кераміка – вони не мають достатньої кислотності. Чавун дуже важкий і незручний, а кераміка легка, тому такий посуд легко розбити. Крім того, цей матеріал важко відмити, адже він легко поглинає маринад.
Для цієї мети найкраще брати скляний або пластиковий посуд. Вони не реагують з інгредієнтами маринадів і досить кислотні. Крім того, їх легко відчистити та використовувати кілька разів.
Якщо ви все одно вибираєте метал, беріть нержавіючу сталь: вона не буде реагувати з кислотами та сіллю. Також можна використовувати дерев’яні миски, які не вбирають смаку та запаху.
Ви відчуваєте, що вам чогось не вистачає для щастя, але не розумієте чого? Даний тест зуміє вам підказати, що вам необхідно для повного щастя, передають Патріоти України. Зараз ви перебуваєте в якійсь ізоляції, з якої не можете вийти. Це заважає вам в...
А яку каву обираєте ви? Ви – впевнена людина, яка не любить грати в ігри. Ви говорите те, що у вашому серці, і нехай інші реагують так, як хочуть, вас це не хвилює. На відміну від ваших уподобань на каву, ви не любите холодних людей. Вам подобаються ту...