Брати по розуму дали про себе знати? Вчені схвильовані сигналами з космосу

Джерело найпотужнішого радіосигналу знаходиться на відстані майже 7,9 млрд світлових років від Землі.

Астрономи Каліфорнійського технологічного інституту виявили потужний швидкий радіосплеск FRB 190523 з галактики-аналога Чумацького шляху. Про це пише ScienceAlert, передають Патріоти України.

Джерело найпотужнішого радіосигналу знаходиться на відстані майже 7,9 млрд світлових років від Землі. Раніше вважалося, що подібні явища можуть відбуватися тільки в молодих галактиках, де знаходиться велика кількість магнітарів - нейтронних зірок з потужними магнітними полями.

Однак FRB 190523 стався в місці, де не утворюються нові зірки. Сам імпульс тривав кілька мілісекунд. Поки незрозуміло, звідки він міг узятися. Ймовірно, вченим доведеться змінити методологію, за якою розраховується можливість появи радіосигналів.

Раніше астрофізики через новий низькочастотний радіотелескоп Murchison Widefield Array (MWA) виявили радіохвилі Чумацького шляху, які відскакують від Місяця.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...