Медики з Південної Кореї прийшли до висновку, що шоколад може сприяти уповільненню втрати слуху, а також появи шуму у вухах у людей середнього віку, передають Патріоти України з посиланням на результати дослідження, що були опубліковані у журналі Nutrients.
"Вчені в рамках національного обстеження здоров’я і харчування у 2012-2013 роках провели аналіз стану здоров’я людей.Вони виявили, що ризик втрати слуху у віці від 40 до 64 років значно нижче серед людей, які регулярно вживають шоколад", — йдеться в повідомленні.
За словами фахівців, які прокоментували результати своїх досліджень, в какао містяться хімічні речовини, так звані поліфеноли. Вони мають сильні антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть захистити від пошкодження слуху. Варто зазначити, що за останніми прогнозами вчених, майже половина людей у віці від 12 до 35 років, а це близько 1,1 мільярда осіб, ризикують втратити слух. Причина – гучна музика, яку вони слухають в навушниках.
В сучасній оселі з'являється все більше техніки, яка суттєво полегшує щоденне прибирання. Очищення поверхонь без використання хімічних засобів стає можливим завдяки пароочиснику. Ефективний у боротьбі з брудом, мікробами та пилом, прилад чудово підходи...
Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) - забезпечує синхронну роботу клапанів і поршнів, контролюючи їхній рух. Якщо ремінь ГРМ виходить з ладу, це часто призводить до серйозних пошкоджень двигуна. У дизельних автомобілях, де двигуни працюють під під...