Доступний майже кожному: Вчені назвали смачний продукт, який вберігає від втрати слуху

Хімічні речовини, які містяться у какао, мають сильні антиоксидантні та протизапальні властивості, котрі можуть захистити від пошкодження слуху.
Боби какао містять багато корисних сполук. Ілюстрація: соцмережі.

Медики з Південної Кореї прийшли до висновку, що шоколад може сприяти уповільненню втрати слуху, а також появи шуму у вухах у людей середнього віку, передають Патріоти України з посиланням на результати дослідження, що були опубліковані у журналі Nutrients.

"Вчені в рамках національного обстеження здоров’я і харчування у 2012-2013 роках провели аналіз стану здоров’я людей.Вони виявили, що ризик втрати слуху у віці від 40 до 64 років значно нижче серед людей, які регулярно вживають шоколад", — йдеться в повідомленні.

За словами фахівців, які прокоментували результати своїх досліджень, в какао містяться хімічні речовини, так звані поліфеноли. Вони мають сильні антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть захистити від пошкодження слуху. Варто зазначити, що за останніми прогнозами вчених, майже половина людей у віці від 12 до 35 років, а це близько 1,1 мільярда осіб, ризикують втратити слух. Причина – гучна музика, яку вони слухають в навушниках.

Ідіократія і фарт

субота, 6 грудень 2025, 18:58

Повідомлення про знайдені при обшуку в Єрмака окультні предмети наштовхнули на важливу тему. Навіть поява пізніше версії, що про "ляльку вуду" тощо — це такий жарт, не скасовує ані важливості, ані теми. Адже чимало людей пам'ятають кількість амулетів, ...

"Не знайшли ознак": Учені спростували популярний міф про жіночий мозок

понеділок, 24 листопад 2025, 23:35

Популярний міф про те, що у жінок мозок деградує швидше, ніж у чоловіків, спростували науковці з Університету Осло. Як виявилося, процес нормального старіння не чинить на жіночий мозок сильнішого впливу, ніж на чоловічий. Про це йдеться у дослідженні, ...