Дива природи: Біля Пакистану зник острів

Острів сформувався в 2013 році в результаті виверження вулкана, викликаного землетрусом силою 7,7 балів.

Залзала був грязьовим островом. Фото: Вікіпедія.

Острів Залзала в Аравійському морі неподалік пакистанського міста Гвадар більше не проглядається із супутників. Про це повідомляє агентство «Анадола», передають Патріоти України.

«Національний інститут океанографії Пакистану (NIO) заявив про зникнення острова, після того як NASA надала фотографії з супутника», - йдеться в повідомленні. Зазначається, що острів сформувався в 2013 році в результаті виверження вулкана, викликаного землетрусом силою 7,7 балів. Його довжина становила 90 метрів, ширина - 40, а висота - 20.

Колишній директор NIO Асиф Інам указав на коротке життя такого типу островів. «Історія грязьових островів біля цих берегів сягає в далеке минуле. Так, у результаті землетрусу в Макрані в 1945 році утворилося чотири подібні острови. Грязьовий острів Залзала має таку саму структуру. У 1999-2013 роках у тому ж регіоні утворилося ще три острови», - цитує агентство вченого.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...