Історичне відкриття: Знайшли "секретну субмарину" Гітлера (відео)

Субмарину знайшли в десяти морських милях на північ від датського міста Скагена.

Зниклий німецький підводний човен U-3523, який міг перевозити керівництво нацистської Німеччини до Південної Америки, було знайдено через 73 роки біля берегів Данії, передають Патріоти України.

Субмарину знайшли в десяти морських милях на північ від датського міста Скагена і в дев'яти милях на захід від позиції, на якій, як вважається, її знищив британський важкий бомбардувальник B24 Liberator 6 травня 1945 року.

Дослідження морського дна показало, що субмарина зараз лежить на глибині 123 метрів, а положення вельми незвичне - передня частина човна зарита в пісок, а задня частина піднімається над дном на 20 метрів. Відомо, що U-3523 була оснащена за останнім словом техніки, тому могла перебувати під водою протягом тривалого періоду часу, це дозволяло б їй непомітно дістатися до берегів Південної Америки.

У данському Музеї морських воєн заявили, що немає доказів того, що вона могла перевозити лідерів нацистів. "Ходять чутки, що вона мала велике значення для Німеччини, так як зникла після закінчення війни, - заявив директор музею Герт Андерсен. - Думаю, ці чутки підігрівалися тими фактами, що U-3523 була дуже сучасним підводним човном, здатним переміщатися на великі відстані і що деякі нацисти намагалися втекти з коштовностями в останні дні перед капітуляцією. Однак насправді вона йшла до Норвегії, а не в Південну Америку". Крім того, Андерсен продемонстрував копію останньої телеграми, відправленої з субмарини 5 травня 1945 року, в якій немає ні слова про дорогоцінні вантажі або секретних пасажирів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...