Хіти тижня. На Росії опублікували секретні документи щодо Криму

Міноборони РФ опублікували секретні документи, присвячені 75-річчю початку Кримській наступальної операції у Другій світовій війні.

Документи охоплюють період за 1941-1945 роки, повідомляє військове відомство Росії, передають Патріоти України.

"В опублікованому в розділі наказі командувача 51-ї окремої армії генерал-полковника Ф. І. Кузнєцова йдеться про підготовку до оборони півострова й створення укріплених районів оборони навколо Сімферополя, Карасубазара (Білогірська), Євпаторії та Феодосії. До фортифікаційних робіт залучалися не тільки військові формування, а й місцеве населення", – зазначено в повідомленні.

Міноборони країни-агресора також виклало документи про Севастополь, який був в облозі. Показаний звіт про бойову діяльність 2-ї бригади підводних човнів Чорноморського флоту, які доставляли вантажі різного призначення з Новоросійська, транспортували поранених, продукти, пальне, боєприпаси і багато іншого.

"Великий блок присвячений героїчній обороні Аджимушкайських каменоломень, які були в травні 1942 року перетворені їхніми захисниками в неприступну фортецю. Декілька місяців підземний гарнізон із тисяч радянських солдатів і місцевих жителів героїчно протистояв противнику. Захисників каменоломень труїли газами, влаштовували обвали, завалювали і підривали входи та колодязі з прісною водою. Про подвиг захисників Аджимушкайських каменоломень стало відомо в 1944 році", – йдеться в інформації на сайті.

У Міноборони РФ повідомили, що опубліковані документи "спрямовані на збереження історичної правди та протидію фальсифікації історії, а також спробам перегляду підсумків Другої світової війни".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...