Місцеві рибалки сподобалися: "Кит-шпигун", якого спіймали в Норвегії, відмовляється повертатися назад у Росію (відео)

Зараз вирішується подальша доля ссавця, не виключено, що його відправлять в заповідник на території Ісландії.​

Білуха звикла спілкуватися із людьми. Фото: скріншот з відео.

Ручний кит-білуха з кріпленням для камери, якого нещодавно виявили рибалки Норвегії, здружився з місцевими жителями і додому не збирається. Він дозволяє себе погладити і проявляє рідкісну для "секретного агента" дружелюбність, передають Патріоти України.

Шпигунський скандал, що вибухнув в Норвегії, обернувся курйозним випадком. Білуха зі шпигунським устаткуванням, випадково виявлена рибалками в територіальних водах країни, стала справжньою зіркою західних ЗМІ. Підозрілого кита знайшли в кінці квітня цього року. На пряжці ременя у білухи був напис латиницею Equipment St. Petersburg, припускають, що до цього ременя кріпилося шпигунське обладнання з Росії. Причому спочатку тварина уникала контактів з "іноземцями", але норвежцям вдалося спокусити білуху тріскою, і незабаром відбувся контакт, який переріс в "дружні відносини".

За словами представника управління рибальства Норвегії Йоргена Війга, кит віддалявся від місця максимум на 25 морських миль (близько 46 км), і ссавцю, за його словами, ймовірно, подобається близькість людей, що є дивною поведінкою для цього виду. Більш того, кит навіть дозволяв людям погладити себе і нікуди не тікав. Ніхто не сумнівається, що білуха привчена до спілкування з людьми. Але до сих пір залишається загадкою, яку мету переслідували її іноземні дресирувальники. Втім, є версія, що кит міг втекти зі звичайного дельфінарію. Зараз вирішується подальша доля кита, не виключено, що його відправлять в заповідник на території Ісландії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...