Милі пухнастики можуть бути хижаками: Білка напала на змію і з'їла її (фото)

Білки також можуть використовувати шкуру гримучої змії, щоб відлякувати своїх ворогів.

Білка з'їла супротивника. Фото: sciencealert.com.

Вільяму Леггетту, рейнджеру в національному парку Гваделупських гір на заході Техасу, вдалося сфотографувати, як білка поїдає змію. Гризун розпатрав свого природного ворога, і з'їв його майже повністю, передають Патріоти України із посиланням на Science Alert.

На фото зображена білка Otospermophilus variegatus, яка використовувала обидві лапи для захоплення того, що було ідентифіковано як пустельна змія (Masticophis taeniatus), трохи нижче голови змії. На більш пізніх кадрах білка їсть частину змії.

«Зазвичай, вони їдять горіхи і ягоди та інші речі, які легко доступні, але вони також їдять комах, ящірок, змій», — сказав Леггетт.

Служба національних парків (NPS) недавно опублікувала одну з фотографій в соціальних мережах. Згідно з підписом, білка пожирала більшу частину змії, включаючи кістки, до останніх 2 дюймів (5 сантиметрів) або близько того.

Хоча це може здатися рідкісним явищем, у змій і білок більше зіткнень, ніж ви очікуєте. У 2007 році в «Записках Королівського товариства: біологічні науки» було опубліковано дослідження, в якому передбачалося, що білки можуть використовувати викинуту шкуру гримучої змії, щоб уникнути хижаків. Білки жують шкури, а потім доглядають за собою, потенційно маскуючи свій власний запах зміїним.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...