Нові вибухи на складах ЗСУ: Міноборони виступило з заявою

У п’ятницю, 12 квітня, на арсеналах, базах і складах зберігання вибухових речовин Збройних Сил України прогриміли вибухи. У Міноборони повідомили, що на цих об'єктах проводяться планові роботи з організації та підтримання належного рівня живучості та вибухопожежобезпеки, а також забезпечення їх надійної охорони і оборони.

Наразі ведеться реконструкція трьох арсеналів ЗСУ, а також будівництво захисних сховищ та їх обладнання сучасними системами пожежної сигналізації та іншими системами безпеки. Ці проекти були розплановані Міністерством оборони і Генштабом ВСУ.

Крім того, на території складів, де раніше відбулися надзвичайні події, тривають планові роботи з очищення від залишків снарядів. Деякі зі знайдених вибухонебезпечних предметів визнані занадто небезпечними для транспортування, тому їх ліквідують прямо на місці, дотримуючись необхідних заходів безпеки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в університеті Херсона прогримів вибух, в результаті якого постраждали більше десятка осіб.

Інцидент стався в середу, 10 квітня, в адміністративно-навчальному корпусі Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ МВС України. Під час проведення господарських робіт на 4-му поверсі будівлі вибухнув газовий балон. В результаті вибуху частина приміщень виявилася зруйнована, а в будівлі розгорілася пожежа.

Саме за такою легендою в будівлі університету пройшли навчання «Взаємодія служб екстреного реагування в умовах проведення рятувальної операції при НС з великою кількістю постраждалих». У них брали участь нештатна команда з ліквідації наслідків пожежі та стихійних лих Херсонського факультету, а також загін швидкого реагування «Влад« Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і представники Держслужби з НС.

взрыв

Як розповіли в обласному відділенні ДСНС, навчання були максимально наближені до реальності: в них використовувалася димова завіса, а «постраждалі» отримали травми різного ступеня тяжкості і кликали на допомогу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...