Одна з найбільших таємниць Третього Рейху: Німецькі дослідники знайшли нові докази існування бази Гітлера в Антарктиді

Закинутий об'єкт в Антарктиді, котрий продовжують досліджувати останні кілька років, може бути тією самою німецькою "Базою 211", яку нібито наказали будувати напередодні Другої Світової війни керівництво Третього Рейху. Як вважає група дослідників на чолі з Клаусом Функером, підтвердженням цього може бути злітно-посадкова смуга, яка проглядається з супутника. На думку дослідників саме таким чином будували такі смуги для льотчиків Люфтваффе, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Sun.
Зовсім недавно в районі Землі Королеви Мод ентузіасти ідентифікували занедбані будівлі нібито з невідомою базою військового призначення. Вдалося з'ясувати, що все ж наказ Гітлера про створення великої бази в Антарктиді був, і німецькі підводні човни ходили як мінімум до мису Горн. Також нещодавно було виявлено об'єкт, схожий на затоплений підводний човен біля берегів Антарктиди.
Раніше плани створення Німеччиною військової бази в Антарктиді були розкриті в архівах, відкритим ФБР. Планувалося створення постійно діючої військової бази в 1941-43 роках. Однак, спорудження бази не було завершено, згідно з інформацією, отриманою американською розвідкою в кінці війни. У створенні військової бази повинні були бути задіяні, як цивільні судна, так і військові кораблі, в тому числі підводні човни далекого ходу U-977 і U-979.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...