Рік свині: Українець урятував із пащі собаки малесеньке поросятко

Тваринка бігала темними вулицями міста і мало не стала здобиччю сторожових псів. Із собачої пащі Фунтика витяг чоловік, який повертався з вечірньої зміни.

Маленьке поросятко заблукало у парку. Ілюстрація: ТСН.

Мініатюрне в’єтнамське порося бігало вулицями Кропивницького і мало не стало здобиччю псів. Буквально з собачої пащі його врятував випадковий перехожий, передають Патріоти України.

Тепер його звуть Фунтик – на честь героя старого радянського мультфильму, який блукав світом з карамелькою за щокою. Реальне порося теж любить прогулянки, але на вулицю виходить на повідку і ненадовго. "Він збиває нігті до крові – в нього немає копит. У нього такі подушечки м’якенькі", - каже власник.

Тендітне поросятко розміром не більше кішки, воно любить ласку і довірливо йде до людей. Як опинилося саме на вулиці – нинішні господарі й гадки не мають. Тваринка бігала темними вулицями міста і мало не стала здобиччю сторожових псів. Із собачої пащі Фунтика витяг чоловік, який повертався з вечірньої зміни. Він закутав знайду у курточку і приніс додому. Наступного дня поросятко віднесли у ветеринарну клініку. "Спеціалісти підтвердили, що йому до року десь. Ми поцікавилися, чи буде він рости – ну, може бути вага, кілограмів до 20. Ну, 20 – це не 140, ми впораємося", - каже Світлана Свістунова.
Паця було цілком здоровим, але дуже переляканим – тиждень ховалося по темних кутках. Але потім осміліло, нині ж відкриває шафки на кухні, дістає сирі макарони та хрумкотить ними. Фунтик надзвичайно товариський, він знаходить спільну мову із собаками, і з котами, а на прогулянці неодмінно опиняється у центрі уваги малюків і дорослих. Родина Світлани прив‘язалася до поросятка, однак жінці не дає спокою думка, що десь за Фунтиком тужить якась дитина. Тому шукають попередніх власників тварини. Віддадуть порося лише тим, хто знатиме його особливу прикмету.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...