Символічно, що в День Росії: В РФ прокинувся потужний вулкан, який вважали згаслим (відео)

Виверження вулкана Удіна було б рівносильно виверженню Везувію в 79 році нашої ери, яке знищило місто Помпеї.

Вулкан Велика Удіна. Фото: РБК.

У Росії, на далекому сході країни на Камчатці прокинувся вулкан, який до цього вважався вимерлим, його ймовірне виверження може мати катастрофічні наслідки. Про це пише Rzeczpospolita з посиланням на дані вчених, передають Патріоти України.

Зазначається, що мова йде про вулканічний масив Удіна, який розташований в центральній частині Камчатки. Він складається з двох вулканів: Велика Удіна (2920 метрів) і Мала Удіна (1945 метрів). Вважалося, що як мінімум один з вулканів заснув назавжди, проте вчені помітили збільшення сейсмічної активності в районі масиву.

Команда дослідників з РФ, Саудівської Аравії і Єгипту підтвердили попередні виміри, зафіксувавши 559 сейсмічних подій за два місяці. Вони проходили на глибині близько 5 кілометрів. "Сейсмічні властивості вулкана можуть виправдати зміну його статусу з погаслого на активний ... Виверження Удіни може бути катастрофічним", - прийшли до висновку вчені.

За їх словами, це виверження було б рівносильно виверженню Везувію в 79 році нашої ери, яке знищило місто Помпеї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...