Таке тут бачать вперше: Рівненщиною пронісся піщаний ураган без дощів (фото)

Є припущення, що виникнення бурі пов'язано з безконтрольною вирубкою лісів бурштинокопачами.
Наслідки бурі на Рівненщині. Фото: УНІАН.

Над північчю Рівненської області ввечері 1 липня і в ніч на 2 липня пронеслася піщана буря - знеструмлені понад півсотні населених пунктів. Піщаний ураган без дощу місцеві жителі бачили вперше, зазначають Патріоти України.

Як повідомила менеджер зі зв'язків з громадськістю ПАТ «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова, ураган завдав чималої шкоди електромережам. Станом на ранок 2 липня відомо про знеструмлення 51 населеного пункту. Сильний вітер поламав дерева, чим викликав численні обриви електромереж.

Сьогодні фахівці «Рівнеобленерго» відновлюють електропостачання. Одночасно залучаються додаткові аварійні бригади. За інформацією місцевої газети «Полісся», подібного явища в Зарічненському районі ще не було.

«Жителі Зарічного такого ще в своєму житті не бачили, як селище хмарою накрила піщана буря:« Ось вам і вирізані лісу!». Наслідки від піщаної бурі, яка супроводжувалася сильним вітром, без дощу, - на фото», - пише газета. Є припущення, що виникнення бурі пов'язано з безконтрольною вирубкою лісів бурштинокопачами. Визначаються обсяги завданих збитків.
Джерело: УНІАН

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...