Третє тисячоліття, панове: У США запустили службу доставки медикаментів дронами

Стежити за його польотом буде сертифікований оператор. Дрони будуть працювати на додаток до звичайної автомобільної доставки.

Компанія UPS оголосила про запуск постійної лінії доставки медикаментів і зразків для лабораторних аналізів за допомогою дронів. Як повідомляється в прес-релізі, поки доставка буде працювати тільки в місті Ролі, штат Північна Кароліна. Безпілотники будуть курсувати по заданому маршруту між лікарнями та медичними центрами WakeMed, передають Патріоти України.

В даний час для доставки зразків для аналізів і медикаментів між медичними центрами найчастіше використовують автомобілі. У тому числі так перевозять зразки або ліки, чутливі до температури, або які потрібно використовувати протягом декількох годин. Якщо машина з таким вантажем застрягне в пробці, він може стати непридатним для використання або проведення аналізів.
Альтернативним варіантом доставки, може стати доставка дронами. В цьому випадку перевезення не залежить від дорожнього руху і пробок, завдяки чому перевозити вантажі за допомогою безпілотників на невеликі відстані можна швидше. Крім того, дрони дозволяють доставляти делікатні вантажі по бездоріжжю і в віддалені райони - саме тому програма по доставці медикаментів і зразків крові безпілотниками стартувала в 2016 році в Руанді. Експерименти з доставки медикаментів у віддалені райони країни проводилися і в США. Американські дослідники з'ясували, що дронами можна доставляти навіть органи для трансплантації: в процесі транспортування тканини не ушкоджуються. Однак до сих пір ніхто не намагався організувати регулярні лінії доставки дронамі ліків і біологічних зразків.
Цим зайнялася компанія UPS, яка, в тому числі, займається доставкою в лікарні і медичні центри. UPS запустила програму в партнерстві з компанією Matternet, розробника технологічної платформи, що дозволяє управляти автономними польотами в містах. Для польотів використовуються дрони виробництва Matternet, які можуть перевозити корисний вантаж вагою до п'яти кілограмів на відстань до 20 кілометрів.
Тестові випробування технології управління польотами проводилися в серпні минулого року на території кампуса мережі WakeMed, розташованої в столиці Північної Кароліни місті Ролі. А зараз дрони почнуть курсувати між кампусом, двома лікарнями і вісьмома поліклініками мережі. Медики будуть завантажувати в контейнер зразки або медикаменти і прикріплювати його до безпілотника. Потім дрон полетить по заздалегідь відомому маршруту з будь-якого центру WakeMed в кампус, де знаходяться головна лікарня і центральна лабораторія мережі. Стежити за його польотом буде сертифікований оператор. Дрони будуть працювати на додаток до звичайної автомобільної доставки.

На початку 2017 року UPS продемонструвала технологію доставки невеликих вантажів за допомогою дронів, які запускалися з роботизованої платформи на даху вантажівки. Так компанія планувала перевозити вантажі в сільській місцевості. Однак демонстрація пішла не за планом і стало зрозуміло, що система ще потребує доопрацювань.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...