Вбиває лезами: У Пентагоні розповіли про раніше засекречену "ніндзя-бомбу" (фото)

З корпусу бомби за кілька секунд до зіткнення з метою вилітають шість лез, які розрізають все на своєму шляху.

Результат "роботи" "ніндзя-бомби". Фото: Рейтерс.

Пентагон створив нову ракету, відому як «ніндзя-бомба», яка вражає цілі, викидаючи гострі леза, але не вибухає. Секретна ракета R9X призначена для знищення окремих терористичних цілей без нанесення шкоди оточуючим цивільним особам. Вона потенційно може вбити пасажира на передньому сидінні автомобіля, не завдаючи шкоди водієві, передають Патріоти України із посиланням на The Telegraph.
Ця засекречена система є модифікацією ракети Hellfire, оснащеної боєголовкою з холостим спорядженням. Основної шкоди боєприпас завдає, коли обрушується на ціль своєю масою понад 45 кг, пробиваючи дахи будівель і автомобілів. З корпусу бомби за кілька секунд до зіткнення з метою вилітають шість лез, які розрізають все на своєму шляху, за що цю ракету вже прозвали «ніндзя-бомба» або «літаючі ножі».

Цю ракету довжиною близько 1,5 метрів використовують нечасто - «тільки при особливих обставинах». Американські війська використовували вузькоспеціалізовану зброю лише кілька разів з тих пір, як вона була вперше розроблена. Вважається, що ракети R9X використовувалися на об'єктах в Лівії, Сирії, Іраку, Ємені та Сомалі. Серед жертв - Джамал аль-Бадаві, якого звинуватили в тому, що він стояв за бомбардуванням США в 2000 році.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...