З архіву ПУ. Ракети летітимуть на Москву екологічно - Greenpeace задоволений: Розсекречено деякі моменти про новітній ОТРК "Грім-2"

Один з найпотужніших засобів стримування Росії тепер, нажаль, без’ядерної України приковує увагу багатьох іноземних фахівців, як з країн-партнерів так і, особливо, з держави агресора. Виставка озброєнь дала їм нову поживу.

Як відомо, оперативно-тактичний ракетний комплекс “Грім-2” з твердопаливними балістичними ракетами, в експортному варіанті має радіус ураження 280 км, у «домашньому» ЗСУ обіцяно подовжити як мінімум до 500 км, що робить можливим враження з території України цілей навколо Москви, нагадують Патріоти України.

Про те, що привідкрили на виставці озброєнь у Києві “Зброя та безпека-2018” потенційним клієнтам вітчизняні зброярі розповідає відомий військовий експерт Олександр Коваленко. Далі мовою оригіналу.

Периодически всплывающие небольшие подробности про украинский ОТРК "Гром-2", с одной стороны, и кажутся незначительными, а с другой говорят о том, каков подход к данному проекту у его создателей.

Так, буквально в феврале этого года в статье "ОТРК "Гром-2" будет жечь врага "экологично" я писал о том, что испытания маршевой твердотопливной двигательной установки комплекса продемонстрировали соответствие экологическим нормам. В частности: выбросы аэрозоля окиси алюминия приводят к кратковременному (от 5 до 30 мин) сверхнормативного загрязнения воздуха до уровня 20 ПДК на расстояниях до 350 м от стапеля. Наиболее мелкие фракции, которые составляют около 2% по массе, освобождающиеся со струей, в процессе атмосферной диффузии рассеиваются без образования концентраций, превышающих предельно допустимые.

Проще говоря, у Greenpeace претензий не будет.

Теперь же, благодаря выставке "Оружие и безопасность 2018" стала известна подробность о шасси украинского ОТРК, спроектированного специалистами ХКМБ им. Морозова и Харьковского завода транспортного оборудования.

Так, помимо банальных ТТХ типа силового агрегата в виде турбированного дизеля Deutz мощностью 600 л.с. и подруливающих осей, выяснилось и то, что машина обладает тепловизионной защитой. В частности, экраны, защищающие 3-ю и 4-ю оси шасси, размещены именно для того, чтобы минимизировать обнаружение ОТРК тепловизионными приборами.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...