Засіб, доступний кожному: Як просто і швидко прибрати застарілий жир із посуду

У кожної господині на кухні є харчова сода, і саме вона допоможе швидко очистити посуд від жиру.

За допомогою соди посуд легко зробити чистим. Ілюстрація: соцмережі.

Кухня - це місце, яке важко постійно тримати в чистоті. Навіть при акуратному приготуванні їжі на поверхнях осідає невидимий шар жиру, який можна відчути на дотик. Побачити його можна на посуді, особливо якщо його мийка здійснюється швидко і без використання миючих засобів. Часто присутній він між зубцями виделок, на зворотному боці тарілок і в поглибленнях на ложках. Велике його скупчення може стати причиною появи бактерій і неприємного запаху, тому господині потрібно знати, як просто і швидко прибрати застарілий жир з посуду, зазначають Патріоти України.

У кожної господині на кухні є харчова сода, і саме вона допоможе швидко очистити посуд від жиру. Для очищення потрібні таз або каструля, в яку і укладаються підготовлені для очищення тарілки, виделки і ложки. Потім засипається сода в пропорції 2 ложки на літр води, і можна заливати окріп. Чим вище буде температура води, що заливається - тим швидше відійде застарілий жир з поверхні. Посилити ефект від очищення допоможе додавання в воду звичайного засобу для миття посуду.
Для того щоб змивати жир було легше, в такому стані посуд потрібно залишити на півгодини. Також рекомендується періодично додавати в ємність окріп, так як вода буде остигати. На закінчення залишається лише помити посуд під сильним струменем чистої теплої води.
У тому випадку, якщо жир на посуді застарілий, то можна збільшити час замочування з 30 хвилин до години або більше. За такий проміжок часу повинні відійти навіть найбільш застарілі відкладення. У цьому випадку ємність з посудом краще поставити на газ, періодично вимикаючи і вмикаючи його, щоб зберегти високу температуру води.
Яку посуд можна очистити за допомогою соди?
Використовувати соду рекомендується не для всіх типів посуду. З її допомогою жир видаляється з металевих поверхонь, скляних полиць, металевих столових предметів. Підійде даний спосіб очищення і для фаянсових сервізів, однак якщо на них є позолота, то краще таким чином їх не чистити.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...