Зброя майбутнього: ​Корпус морської піхоти США замовив надсучасну розвідувально-бойовану машину

Нова розробка повинна бути готова до 2023 року, і обійдеться військовому відомству як мінімум в $19 млн.

Рендер розвідувально-бойової машини проекту ARV7 квітня Міноборони США і корпорація Science Applications International (SAIC) підписали контракт в рамках програми Armed Reconnaissance Vehicle (ARV), повідомляють Патріоти України з посиланням на Warspot.

За словами заступника командувача Корпусом морської піхоти генерал-лейтенанта Роберта Уолша, якщо раніше військові ставили виробничникам жорсткі рамки, то зараз хочуть вивчити їх бачення і можливості:

"Ми намагаємося дізнатися, який може бути розвідка і контррозвідка майбутнього, а не просто замінити стару машину нової", - зазначив він.

Згідно з контрактом, SAIC побудує для Корпусу морської піхоти США дослідний зразок бойової машини. Ключові завдання ARV - збір і передача розвідданих з поля бою, при цьому машина має нести гармату середнього калібру, оснащуватися ПТРК або дронами-камікадзе, мати засоби для боротьби з повітряними цілями, оснащуватися активною системою захисту і перевозити десант.

У військовому відомстві вказують, що SAIC є одним з підрядників в рамках програми ARV. Завдання цієї корпорації - створити бойову машину, технології якої будуть істотно випереджати всі сучасні розробки по ветроніці (електроніці транспортних засобів). На поле бою машина повинна стати чимось на зразок F-35 для ВПС США. В рамках цього ж конкурсу інший підрядник побудує розвідувальну машину з "традиційним" обладнанням.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...