18-річний російський строковик здався у полон українським військовим (відео)

Збройним силам України здався у полон 18-річний російський солдат строкової служби Олександр Мартиненко. Це ще раз підтверджує брехню диктатора РФ Володимира Путіна про те, що він відправив воювати проти нашої держави виключно професійних військових, передають Патріоти України.

Окупант здався в полон у сакральну для росіян дату – 9 травня. Солдат 2004 року народження проходить службу у військовій частині 10103 (40-а окрема бригада морської піхоти) та просив оприлюднити факт свого перебування на території України.

За словами окупанта, під час боїв 7 травня він отримав осколкове поранення в руку та в ногу. Два дні він провів у лісі, після чого вирішив добровільно здатися в полон захисникам України, де отримав медичну та іншу необхідну допомогу.

"Я хочу звернутися до ЗМІ Російської Федерації і відкрити очі на те, що тут воюють не лише офіцери-контрактники, а також такі діти, як я, військовослужбовці термінової служби", – сказав Мартиненко.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...