23 росіянина хотіли втекти від мобілізації до Південної Кореї, але пустили лише двох, - Reuters

Після того, як російський диктатор Володимир Путін оголосив у Росії "часткову" мобілізацію, до портів Південної Кореї прибули чотири яхти з 23 росіянами на борту, які намагалися від неї втекти. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Агентство посилається на одного з південнокорейських депутатів та дані берегової охорони. В'їзд у країну дозволили лише двом росіянам, решті відмовили, пославшись на те, що мета їхнього візиту «не зрозуміла» і вони не мають необхідних документів.

Представник міністерства юстиції Південної Кореї сказав агентству, що він не має деталей про цю ситуацію. Він також повідомив, що для в'їзду в країну росіянам потрібно отримати попередній дозвіл через електронну систему авторизації поїздок Південної Кореї. В'їхати їм можна, як правило, без візи.

Один зі співрозмовників агентства розповів, що 11 жовтня з південнокорейського острова Улліндо та південно-східного порту Пхохан вийшли дві яхти з 15 росіянами на борту.

За даними місцевого каналу KBS, ті, хто плив з Улліндо, повідомили береговій охороні, що збираються повернутися до Владивостока, звідки прибули. Ще дві яхти поки що залишаються у Пхохані, люди, які перебувають на них, мають намір вирушити в Таїланд. У репортажі каналу KBS південнокорейські журналісти стверджують, що на судні були п'ятеро чоловіків із Росії 20-40 років. Один із них попросив у кореспондента води.

Телеканал також навів фрагмент зі звіту берегової охорони, в якому йдеться про те, що один із росіян заявив, що виїхав з Владивостока 27 вересня, а 30-го спробував увійти на яхті в порт міста Сокчхо, але йому відмовили у в'їзді. Берегова охорона Південної Кореї надала росіянам їжу, воду та паливо на три дні, повідомляє KBS.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...