"61 млрд доларів - величезна цифра": Ексдиректор ЦРУ сказав, чи вірить у третю світову війну

Колишній директор американського Центрального розвідувального управління Девід Петреус не вважає, що зняття заборони на удари по території Росії західною зброєю призведе до третьої світової війни, передають Патріоти України.

В інтерв'ю 24 каналу він сказав, що заяви Москви мають непокоїти, однак варто пам'ятати, що російський правитель Путін від початку повномасштабної війни виступає з пустими погрозами. За його словами, Україна перетнула всі російські "червоні лінії", а диктатор не полишає спроб знищити її.

Петреус не погоджується з думкою, що Сполучені Штати Америки хочуть зірвати російські плани, однак не прагнуть перемоги України в цій війни.

"61 мільярд доларів - величезна цифра. Так, багато з того, що замінюється нашими запасами, ми надали Україні, але це також означає, що ми можемо дати більше. Це приголомшлива сума допомога для іншої країни в той час, як ми підтримуємо інших союзників та партнерів на Близькому Сході. І ми дуже зосереджені на стримуванні агресивних дій у Південнокитайському морі. Не вірю, що ми просто даємо Україні достатньо, щоб вона не програла - даємо стільки, скільки можемо", - додав екс-очільник ЦРУ.

Він сподівається, що Штати зможуть надавати українцям більшу допомогу, оскільки країна має двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу та Білому домі. Вона зберігатиметься незалежно від результатів виборів та передвиборчої риторики, додав Петреус.

"Путін заявив: ще трошки і буде ядерний удар": Денисенко пояснив, що це означає

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:00

"Путін заявив: іще трошки і буде ядерний удар. Що це означає: 1. В Росії прискорюють процес переговорів. 2. Росія піднімає ставки перед виборами в США, розуміючи, що ніяких переговорів поки не передбачено", - про це у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, пе...

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...